El coronavirus frena els processos de peatonalització de València

La conversió en zona de vianants permanent de la plaça de l'Ajuntament anava a començar aquest 20 de març

Guardar

suelo-plaza-ayuntamiento
suelo-plaza-ayuntamiento

12.000 metres quadrats d'espai públic és el que valencians i valencianes anaven a recuperar amb la peatonalització permanent de la plaça de l'Ajuntament, que estava prevista que començara hui, 20 de març, mitjançant una actuació blana a base de jardineres, bàculs i pilons. No obstant això, l'actual crisi sanitària que ha colpejat el país a causa del coronavirus, ha fet que es paralitzen, temporalment, els processos de conversió en zona de vianants de la ciutat de València.

Encara es desconeix la data en què es reprendran aquests projectes. I és que com explicava el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, "la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament s'ajornarà fins que la situació sanitària permeta prioritzar qüestions com aquesta".

La conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament, a més, comportava el tancament al trànsit dels carrers d'accés, com el carrer de la Sang o part de Correus. I és que només es té previst mantenir el trànsit habitual pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzatti. Unes restriccions que augmenten fins a 21.000 metres quadrats l'espai públic que guanyarà la ciutadania quan s'execute aquest procés de conversió en zona de vianants.

planta-plaza-ayuntamiento

No obstant això, no serà l'únic projecte que s'ajorna per la crisi del Covid-19. D'aquesta manera, la decisió d'ajornar aquestes iniciatives afectarà també la modificació de la xarxa de l'EMT, així com les actuacions previstes per al carrer Colón. Estava previst que, a partir del 23 de març, entrara en funcionament la nova xarxa de l'EMT. Un canvi important que, entre altres mesures, contemplava la creació de la línia C1 – l'única que es mouria per dins de la plaça de l'Ajuntament –, així com el desviament de gran part de les línies pel carrer Colón, que anava a destinar dos dels seus carrils per al pas d'autobusos.

A més, juntament amb la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament també es procedia a tancar al trànsit rodat la plaça de la Reina, pendent d'una remodelació que passarà a convertir l'actual rotonda en un ampli espai per als vianants de més de 10.000 metres quadrats, que s'unirà a la reurbanització de la plaça de Bruges, també pendent d'executar-se.

En definitiva, un nou centre històric de la ciutat, més amable i sostenible, que, de moment, haurà d'esperar una mica més per a començar a convertir-se en una realitat.

Destacats