El Consorci Provincial de Bombers de València llança una campanya de prevenció enfront del risc de pluges

Amb l’avanç de la tardor s’incrementa el risc d’este tipus de fenòmens, que especialment en el cas de les DANA, hi generen situacions de perill per a la població

Guardar

cotxe bombers
cotxe bombers

El Consorci Provincial de Bombers de València ha llançat una campanya preventiva entre la població per fer front als episodis de pluges intenses, consistent a tres vídeos divulgatius sobre els principals riscos i els consells a seguir. El lema de la campanya és "Anticipa’t", i es pot veure ja a les principals plataformes i xarxes socials del Consorci.

La província de València, com tota la regió mediterrània, és una de les zones on es més repeteixen les situacions de DANA, coneguda també com a gota freda, que poden arribar a ser molt perilloses. A més de les actuacions de prevenció i resposta que el Consorci du a terme en estes situacions, els bombers han volgut fer partícip a la ciutadania valenciana perquè ella mateixa adopte les mesures d’autoprotecció necessàries per a minimitzar els riscos. Així, cadascú dels vídeos està dedicat a una temàtica: les mesures per evitar que s’inunde la nostra casa, els principals perills de la conducció i el risc de les avingudes sobtades d’aigua.

Cal recordar que, entre els episodis de DANA més recents, figura el viscut en setembre de 2019 i que a la província de València va afectar especialment l’interior sud, on el Consorci hi va haver d’intervindre a molts rescats i emergències derivades de les pluges. Actualment, i amb l’avanç de la tardor, el territori valencià entra de ple en l’època amb major risc d’este tipus de fenòmens meteorològics, per la qual cosa el Consorci demana molta precaució a la població.

Destacats