El Consell tramita 6.126 sol·licituds d'ajuda urgent de 1.500€ per als afectats per la gota freda a la Vega Baixa

Comencen les obres de reparació de regadius i infraestructures agràries danyades per la DANA en 26 municipis per quasi 13,5 milions

Guardar

La Unió (E.P.)
La Unió (E.P.)

La Generalitat ha tramitat un total de 6.126 expedients d'ajuda urgent de 1.500 euros per a les persones afectades per la gota freda del passat mes de setembre a les províncies d'Alacant i València per a l'adquisició de béns i estris domèstics de primera necessitat.

La consellera de Justícia, interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha informat que "els expedients que s'han tramitat al llarg d'aquests huit dies que porten les oficines obertes realment superen les previsions en tota La Vega Baixa".

La titular de Justícia ha subratllat que "s'han tramitat més de 6.100 expedients en tota La Vega Baixa i concretament a Orihuela s'han gestionat més de 2.200 expedients"

Gabriela Bravo ha realitzat aquestes declaracions en la visita a l'oficina central de gestió d'ajudes instal·lada en el PROP d'Orihuela (Alacant). Aquesta oficina està destinada a l'assessorament i informació per a sol·licitar ajudes per a l'adquisició de béns i estris domèstics de primera necessitat en els habitatges afectats pel temporal.

Ha posat en valor el treball i l'organització per part del personal de les oficines. "Per descomptat no hem escatimat en mitjans. Des del Consell s'han posat tots els mitjans administratius i de personal professional i format per a atendre aqueixes primeres necessitats dels afectats. Gràcies a la labor que s'ha realitzat en les oficines de gestió d'ajudes ja no hi ha cues com en els primers dies. Efectivament s'ha fet una gran faena. De fet en aquesta oficina s'han gestionat una mitjana de 200 expedients diaris", ha recalcat.

PRIMERES RESOLUCIONS DE PAGAMENT

"A partir d'ara els expedients es remetran a València on s'examinaran. Una vegada examinats eixiran les primeres resolucions de pagament perquè puguem publicar-les a partir de la setmana que ve", ha afegit Bravo.

La consellera ha subratllat que "la prioritat del Consell és estar al costat de la ciutadania, donar-los suport i contribuir amb tots els nostres recursos i tot el nostre treball per a alçar la Vega Baixa".

Finalment, Bravo ha apuntat que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el decret d'ajudes directes per al lloguer d'habitatges. La tramitació d'aquestes subvencions també que es durà a terme des de l'oficina central de gestió d'ajudes d'Orihuela.

Qualsevol persona podrà presentar la sol·licitud als seus ajuntaments i després aquesta documentació serà tramitada a aquesta oficina, on es coordinarà tota la gestió de les ajudes de lloguer de 420 i 490 euros amb una duració de sis mesos prorrogables altres sis mesos més.

Així mateix, el Consell ha informat de l'inici de les obres de reparació de regadius i infraestructures agràries danyades per la DANA en 26 municipis per un import de quasi 13,5 milions.

Les labors empreses per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica perquè els agricultors i agricultores afectats pel temporal recuperen al més prompte possible les condicions que els permeten treballar amb plena normalitat, se centren actualment en un total de 26 localitats de la Comunitat Valenciana.

La major part d'aqueixos termes municipals --concretament, 18-- es troba a Alacant, mentre que la resta pertany a València. L'import d'aquestes obres iniciades per la Generalitat, dins del pla general de declaració d'emergència aprovat pel Consell, ascendeix a quasi 13,5 milions d'euros.

El director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, ha visitat algunes de les zones on s'estan duent a terme els treballs, en els municipis de Moixent, la Font de la Figuera i Ontinyent. Llanes ha destacat "l'esforç que la Generalitat està realitzant, tant des d'un punt de vista pressupostari com tècnic i humà, perquè els agricultors i ramaders que han patit els efectes del temporal puguen reprendre la seua activitat professional com més prompte millor, de tal manera que no es pose en perill la producció agrícola d'aquestes zones".

Els treballs de reparació, sobretot en els termes municipals d'Alacant, es dirigeixen fonamentalment a solucionar trencaments de séquies principals i secundàries, azarbes i altres sistemes de drenatge, canonades, danys en basses i estacions de bombament, mentre que a València les obres se centren en infraestructures agràries de camins rurals.

Els termes municipals inclosos en aquest pla d'acció són Orihuela, Callosa de Segura, Almoradí, Algorfa, Formentera de Segura, Rojales, Guardamar del Segura, San Fulgencio, Dolores, Sant Felip Neri (Crevillent), Catral, Cox, Granja de Rocamora, Albatera, Benferri, Los Montesinos, San Miguel de Salinas, Pilar de la Horadada, Agullent, Albaida, Belgida, Carrícola, Font de la Figuera, Moixent, Ontinyent i Palomar.

Destacats