El Consell prepara un Decret d'Escola Inclusiva que atenga de forma 'òptima' la diversitat als centres educatius i garantisca la igualtat d'oportunitats

Guardar

INICIO_CURSO_FOTO_2
INICIO_CURSO_FOTO_2

El Govern de la Generalitat prepara un decret d'Escola Inclusiva que atenga de forma "òptima" la diversitat als centres educatius i garantisca la igualtat d'oportunitats. Així ho ha anunciat el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, durant la visita que ha realitzat al CEIP José Soto Micó de València amb motiu de l'inici del curs escolar i en la qual també han estat presents el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

Tal com ha indicat Marzà, aquest decret es desenvoluparà al llarg d'aquest curs amb l'objectiu "d'atendre la diversitat de situacions socials de l'alumnat i garantir a tots els xiquets i xiquetes les mateixes oportunitats pròpies del sistema educatiu que es mereixen".

"En aquest decret integrarem tot el que fem al voltant de la inclusió perquè sabem que si no incloem a tots des de la diversitat, des de la posició que cadascun té de partida, no tindrem una escola de qualitat", ha subratllat Marzà.

En aquest mateix sentit s'ha manifestat el president Ximo Puig, que ha destacat la necessitat d'aconseguir una escola més inclusiva. "Hui comença un nou curs amb la força, el coratge i la voluntat que l'escola democràtica valenciana siga cada vegada una escola més inclusiva, en la qual ningú es quede al marge d'un fet tan fonamental per al projecte d'una persona com és l'ensenyament", ha assenyalat.

Per aquest motiu, el cap del Consell ha insistit en el fet que l'educació és "la gran assignatura" del Govern de la Generalitat. "Des del primer moment, s'han posat els escassos recursos que tenim per la falta de finançament en allò que és fonamental, que és garantir la igualtat dels xiquets i xiquetes davant del fet educatiu", ha subratllat Puig respecte d'això.

El president ha mostrat el seu agraïment cap a la Conselleria d'Educació, dirigida per Marzà, pel treball que han realitzat per a millorar l'ensenyament públic que ha dit que és actualment "de qualitat" i serà, en el futur, "d'excel·lència".

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la labor realitzada "per a garantir la igualtat d'oportunitats en educació amb mesures inclusives de qualsevol tipus i la millora en matèria de beques per a fomentar una escola pública de qualitat".

"Hi ha xiquets i xiquetes amb diversitat funcional, amb diferents necessitats i diferents capacitats, i que tots puguen acudir a la mateixa escola i tinguen els reforços i els mitjans necessaris, que a cadascun se li tracte segons les seues necessitats, és quelcom que l'escola pública garanteix i ha de garantir més encara", ha emfatitzat.

La vicepresidenta ha destacat, així mateix, la funció de l'escola com a transmissora no sols de valors, sinó també de coneixements. "El repte és que els xiquets i xiquetes, quan isquen del col·legi, tinguen les eines per a ser lliures, crítics, i que els hàgem ensenyat a pensar, perquè això és el futur d'un poble i d'una societat: una societat crítica, que pensa i és madura és una societat que ningú pot tiranitzar i que val la pena compartir", ha sentenciat Oltra.

Programa XarxaLlibres

L'equip de Govern ha aprofitat la visita al CEIP José Soto Micó -que és l'escola pública de la ciutat de València amb més alumnat, ja que compta amb 825 alumnes i més de 50 docents- per a presenciar com els alumnes d'una aula rebien els llibres de text de XarxaLlibres. Aquest programa de gratuïtat de material curricular forma part de les polítiques de la Generalitat per a garantir la qualitat educativa a l'alumnat mitjançant tres eixos d'actuació: igualtat d'oportunitats, innovació i implicació.

L'obertura del curs 2016-2017 arriba després de l'anunci del Consell que s'incorporaran a les aules 2.800 docents més. Del total de 774.893 alumnes valencians, hui han començat les classes 769.293 d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional. 277.565 corresponen a Alacant, 91.687 a Castelló i 400.041 a València.

La resta dels alumnes s'incorporaran de forma escalonada durant el mes de setembre. El 19 de setembre s'inicia el curs a les escoles d'adults i d'ensenyaments artístics, règim especial i esportives. El 22 de setembre serà el torn d'FPB de Segona Oportunitat i el 26 de setembre de les escoles oficials d'idiomes.

Destacats