El Consell insta a 'trencar' els 'murs invisibles' que separen les víctimes de violència de gènere de la protecció de la societat

Guardar

muros invisibles
muros invisibles
La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha realitzat una crida a la ciutadania i ha urgit a "trencar" els "murs invisibles que separen les dones en situació de violència de gènere de la protecció de la societat".Oltra s'ha pronunciat en estos termes després de l'acte de condemna del Consell a l'últim cas de violència de gènere ocorregut a Torrevella, en el que una dona de 32 anys ha sigut assassinada presumptament per la seua parella. La vicepresidenta, junt amb altres membres del Govern valencià, ha guardat tres minuts de silenci enfront del Palau de la Generalitat.

"Amb estos tres minuts de silenci hem volgut situar-nos al costat de l'última víctima per terrorisme masclista, Johana, i els seus dos fills, que també són víctimes d'esta violència que colpeja a tota la sociedad", hi ha assenyalat.

Així mateix, la vicepresidenta del Consell ha llançat un missatge "molt clar" als agressors: "No carregarem sobre les esquenes de les víctimes la seu defensa". "Feu la nostra societat indigna, perquè una societat que mata a les seues dones és una societat malalta", ha postil·lat.

Amb l'objectiu d'evitar que crims com este es repetisquen, Oltra hi ha apel·lat a la ciutadania: "Qualsevol veí o veïna, qualsevol home o dona que siga conscient que, en la casa del costat, està tenint lloc una situació de violència de gènere, ha de derrocar eixe mur, ha de denunciar i posar-se al costat de la víctima".

La vicepresidenta ha recordat a més que tant el Consell com la societat estan "al costat de les víctimes, però també davant, en contra i totalment oposats als agressors".

Destacats