El Complex la Petxina acull demà la jornada sobre la síndrome alcohòlica fetal "El bebé no beu"

L’acte comptarà amb la presència de la regidora de Sanitat, Maite Girau

Guardar

bebe_sindrome
bebe_sindrome

Amb el lema “El bebé no beu. Zero alcohol durant l’embaràs”, el Complex Esportiu Cultural La Petxina acollirà demà dijous, dia 7, la Jornada sobre la Síndrome Alcohòlica Fetal (SAF), que organitza la Confederació d’Alcohòlics, Addictes en Rehabilitació i Familiars d’Espanya (CAARFE).

La sessió comptarà amb la participació de diverses associacions de familiars i afectats, així com tècnics especialistes en diferents àrees. La regidora de Sanitat, Maite Girau, ha manifestat “el suport de la Regidoria de Sanitat a les actuacions encaminades a fer visible la gran importància que té la prevenció de la SAF”.

Esta síndrome afecta, aproximadament i segons diferents estudis, un percentatge del 2 % al 5 % dels xiquets de bolquers. Es tracta d’una afecció de difícil diagnòstic, atés que presenta una simptomatologia de múltiples aspectes, sense signes clínics definitoris ni proves concloents. Per això, el més important per a la seua prevenció, segons els especialistes, és aconseguir un “consum zero d’alcohol durant l’embaràs”, ja que la seua causa única és este consum. “Este és el missatge que volem transmetre i que s’assumisca socialment”, assenyalen des de la CAARFE.

Des de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Sanitat “es vol fer un pas més endavant i col·laborar a eliminar el sentiment d’autoinculpació que desenvolupen molts dels progenitors de fills amb SAF, i en especial les dones, ja que durant anys la imatge que ha representat esta síndrome és la de la dona embarassada bevent. Pensem que no es tracta d’assenyalar una persona sinó que estem davant d’un problema social generat per una societat que promou i tolera el consum d’alcohol amb excessiva permisivitat”, s’ha subratllat des de la Regidoria de Sanitat.

Les jornades comptaran amb la presència de la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, així com de la secretària tècnica de Drogodependències de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, M. Jesús Mateu Aranda; el president de CAARFE, Ángel Jiménez Martín; la presidenta de l’Associació Espanyola d’Estudi en Drogodependències (AESED), Leonor Cano Pérez, i la presidenta de Socidrogalcohol de la Comunitat Valenciana, Stella Vicens Llorca.

La conferència inaugural anirà a càrrec de la cap del Laboratori de Patologia Cel·lular i Molecular d’Alcohol del Centre d’Investigació Príncep Felip, Consuelo Guerri Sirera. Per la seua banda, el doctor Ricardo Pérez Gerada, responsable d’UPCCA-València de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, explicarà com s’actua a la nostra ciutat davant dels casos de síndrome alcohòlica fetal (SAF).

A continuació tindrà lloc un debat sobre els col·lectius de pacients amb SAF, que moderarà la responsable de premsa de Socidrogalcohol a Alacant, María Pascual Mollá, i que comptarà amb la intervenció com a ponents de la vicepresidenta de SAF Group, Yolanda Gracia González; el representant d’AFASAF Josep Bemunt Morllans, i dos familiars de pacients afectats per SAF de Barcelona.

Després de les ponències, i per a finalitzar la jornada, s’obrirà un temps de debat i propostes que comptarà amb la presència de representants de la Confederació d’Alcohòlics, Addictes en Rehabilitació i Familiars d’Espanya (CAARFE), Socidrogalcohol, i l’Associació Espanyola d’Estudi en Drogodependències (AESED).

Arxivat a:

Destacats