El Circuit RunCáncer València afronta al maig el seu quart repte virtual

Guardar

runcancer ep
runcancer ep

El Circuit RunCáncer-AECC València afronta aquest mes de maig el seu quart repte virtual del 6x6, durant el qual els participants caminaran o correran contra el tabac i el càncer de pulmó.

Aquest circuit 100% solidari, que compta amb la col·laboració principal de la Diputació de València, així com de CaixaBank i la Fundació 'la Caixa', ha triat aquesta causa per al seu quart repte virtual, ja que aquest mes, concretament el 31 de maig, se celebra el Dia Mundial Sense Tabac.

Com cada mes, durant tots els dies de maig els participants podran optar per caminar o córrer des d'on vulguen, complint sempre les normes vigents del moment i del lloc on visquen.

En el cas de les caminades i marxes nòrdiques, la distància és totalment lliure; mentre que els que opten per córrer, poden triar entre diverses distàncies: 5K, 10K, 15K o Mitja Marató.

Les inscripcions, que estan disponibles fins a l'últim dia del mes en www.toprun.es i www.runcancer.com, són totalment gratuïtes, encara que durant el procés d'inscripció tindran l'opció de realitzar un donatiu 100% solidari de 3, 5 o 10 euros, que es destinarà íntegrament a AECC València per a lluitar contra la malaltia.

El repte #RunCáncer6x6, que va arrancar el passat 4 de febrer amb el Dia Mundial contra el Càncer i finalitzarà al juliol, ja ha aconseguit mobilitzar a 1.675 persones que s'han mogut contra el càncer durant aquests primers tres reptes.

A més, gràcies a la seua solidaritat ja s'han aconseguit els 5.325 euros, que es destinaran íntegrament a projectes d'investigació oncològica i a ajudar a malalts i familiars en situació de vulnerabilitat davant la Covid-19.

L'últim dels reptes celebrats a l'abril, quan es commemorava el Dia Mundial de la Salut, ha reunit a més de 300 persones, de les quals prop del 55% han sigut dones, i ha sumat 751 euros.

DIA MUNDIAL SENSE TABAC

La causa del quart repte de #RunCáncer6x6 se centrarà en la lluita contra el tabac, coincidint amb la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, que es commemora aquest 31 de maig. El tabac és el responsable del 81% dels casos de càncer de pulmó a nivell nacional i del 30% de les morts de càncer en total.

Així mateix, és la primera causa de mortalitat per càncer en els homes i la tercera en la dona. En 2020 es van diagnosticar 28.614 casos de càncer de pulmó a Espanya, sent la Comunitat Valenciana la quarta amb major nombre de casos (3.066), després d'Andalusia, Catalunya i Madrid. Per això, a més d'endurir les mesures per a reduir l'exposició al fum, AECC, en la seua aposta per fomentar la salut pública de la població, desenvolupa una teràpia grupal per a ajudar a tots aquells que vulguen alliberar-se d'aquesta droga.

Destacats