El centres de servicis socials s'acosten als veïns

Guardar

0624 Banner Centres Socials
0624 Banner Centres Socials

La Regidoria de Desenvolupament Humà ha encetat una campanya per a aproximar els centres municipals de Servicis Socials a la ciutadania a fi que les persones que tinguen qualsevol necessitat social s’acosten a estes instal·lacions i reben dels tècnics l’ajuda o la informació d’on poden trobar el que necessiten.

Un centre municipal de Servicis Socials ha de ser com un ambulatori: quan una persona té problemes de salut va a l’ambulatori; aleshores, quan té problemes socials, ha d’anar al centre de Servicis Socials”, ha manifestat la regidora de Desenvolupament Humà. Consol Castillo, en la presentació d’esta campanya que porta per lema “EL CENTRE del teu benestar. En parlem?“.

Consol Castillo, que ha donat a conéixer esta campanya al Centre Municipal de Servicis Socials de Patraix, ha explicat que l’objectiu de l’equip de govern es desestigmatitzar estos recursos municipals en què, a més d’ajudes econòmiques, es desenvolupen tasques d’inserció social i laboral, atenció domiciliària i servicis d’orientació i altres accions que procuren el bienestar ciutadà.

Amb eixe objectiu, la Regidoria de Desenvolupament Humà, que enguany ha incrementat el seu pressupost un 47 %, fins a 5,2 milions d’euros, ha duplicat el nombre d’atencions als centres municipals de Servicis Socials. “Hem augmentat, fonamentalment, les ajudes d’emergència social. Però també hem afavorit les col·laboracions i amb organitzacions que treballen pel benestar de les persones, i hem actuat d’intermediaris amb entitats per a pal·liar diferents manifestacions d’exclusió social, com ara la pobresa energètica”, ha manifestat Consol Castillo.

Volem tornar la dignitat a les persones”, ha aclarit la regidora que, a més de donar compte de les diferents accions de la Regidoria de Desenvolupament Humà, ha destacat que l’objectiu municipal “és fer una actuació integral perque siguen les famílies les que reben les ajudes que els permeta apoderar-se i conduir la seua vida”.

Nosaltres no desconfiem de les persones. L’Ajuntament ingressa diners en un compte corrent a les persones que es troben en situació d’exclusió, tal com la resta de persones reben el seu sou, perquè estes persones es troben en situació d’exclusió però no son delinqüents i confiem que s’ho gastaran amb el que necessiten”, ha explicat la regidora.

L’objectiu final de la Regidoria de Desenvolupament Humà és reduir el seu pressupost, perquè aixó voldria dir que la situació ha millorat i la gent no necessita ajuda”, ha explicat Consol Castillo després de reiterar “que l’Ajuntament treballa a hores d’ara per a augmentar els recursos, entre els quals es troben dos nous centres de servicis socials, un a Russafa i un altre als Poblats del Sud.

I recollirem eixe treball i el model d’intervenció integral de l’Ajuntament en campanyes com la que hui presentem, de la qual es farà ressò la linea 3 de l’EMT, que circula per Patraix i Natzaret.

ACORDS DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL

En la línia de la política de Benestar Social de què ha parlat Consol Castillo, la Junta de Govern Local ha aprovat hui la segona pròrroga del conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana per al Programa d’Atenció a Persones sense Sostre, i la primera pròrroga del conveni de col·laboració amb l’associació Iniciatives Solidàries per a la realització d’un programa de formació i ocupació per a joves amb dificultats. La Junta de Govern també ha acordat el pagament de 912.200 euros a càrrec de les ajudes d’emergència social que, per la seua naturalesa, requerix per a la seua efectivitat un pagament immediat.

Arxivat a:

Destacats