El carril bici de l'Avinguda del Cid s'obri pas des del centre

Guardar

carril-bici
carril-bici

Les obres del carril bici de l'avinguda del Cid des del centre de València ja estan en marxa. Han arrancat aquesta setmana i suposaran, igual que en el cas de l'Anell Ciclista, la inclusió d'una via segura per a les persones que opten per desplaçar-se amb bicicleta, al mateix temps que una millora de l'espai destinat a l'ús social del carrer i la mobilitat de vianants.

Per a això, ja s'han iniciat les obres d'ampliació de les voreres del carrer de Sant Vicent entre la Gran Via de Ramón y Cajal i el carrer del Matemàtic Marzal. Aquestes voreres albergaran, a més, les marquesines de l'EMT que actualment es troben a l'altra part de la calçada en aquest mateix tram.

El projecte íntegre del carril bici de l'avinguda del Cid preveu un itinerari directe de doble sentit, en la major part a cota de calçada i 2,50 metres d'ample, que unirà la zona oest de la ciutat amb la plaça de Sant Agustí.

D'aquesta manera, des de l'avinguda del Cid fins a Sant Agustí, passant per Sant Josep de Calassanç, Sant Francesc de Borja, Pintor Benedito, plaça d'Espanya i Sant Vicent, la Regidoria de Mobilitat Sostenible dóna resposta a la necessitat d'una connexió ciclista entre la perifèria oest de la ciutat i el centre.

Els treballs es van iniciar fa uns dies des de Tres Creus fins al carrer de Josep Maestre. El carril bici, al seu pas per l'avinguda del Cid, circularà paral·lel a les tres passarel·les per a vianants (fins al futur desmuntatge d'aquestes i la modificació consegüent de la planta viària, que ja s'ha coordinat). Part del traçat per l'avinguda del Cid es fa per la via de servici i, en el tram entre Tres Creus i Josep Maestre, se suprimeix un carril de circulació –deixant-ne tres– i es canvia l'estacionament en bateria per cordó.

El carril bici de l'avinguda del Cid fins a la plaça de Sant Agustí és part del projecte que inclou el carril de Malilla per Manuel Sanchis Guarner fins al centre de la ciutat i Porta de la Mar amb Benimaclet passant per l'eix pont de l'Exposició, Armando Palacio Valdés, Doctor Moliner i Blasco Ibáñez. La finalització integral de tot el projecte està prevista per al mes de maig.

Arxivat a:

Destacats