Dotze bicis elèctriques per al transport dels treballadors de l'Ajuntament de València

Guardar

bicis elèctriques
bicis elèctriques

La regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València ha incorporat dotze bicis de pedaleig assistit com a nou mitjà de transport per a ús del personal del Servici, tot i que serà extensible a tots els treballadors del consistori.

Des de l’Ajuntament estem avançant cap a una ciutat verda, intel·ligent i neutral de CO2. Amb esta mesura som els primers en donar exemple del foment de la bicicleta com a transport urbà alternatiu i sostenible, disminuint l'emissió de gasos contaminants a l'atmosfera i la contaminació acústica”, ha dit Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible.

Cal destacar que Mobilitat Sostenible ha tingut en compte a l’hora d’escollir l’empresa adjudicatària aspectes com la proximitat. I és que tant el disseny, el muntatge així com l’acoblament de les bicis elèctriques són propis d’una empresa valenciana.

Grezzi ha destacat que el servici “suposarà un estalvi econòmic important a les arques municipals, reduint la despesa en la compra de carburant i les reparacions als tallers mecànics, encara que fonamentalment incidim en el seu ús com a vehicle ecològic".

Es tracta d’un mitja de transport sostenible pensat per a ús urbà i que inclou un sistema antirobatori de qualitat, una borsa porta-documents, bateria recarregable i tots els dispositius exigits per llei en quant a enllumenat, timbres i demés accessoris. A més, se’ls ha incorporat un espill retrovisor.

Tal i com estableix la normativa europea, estes bicis compten amb un motor elèctric d’una potència inferior als 250 watts que no supera els 25 km/hora. De fet, quan s’arriba a l’esmentada velocitat, el motor deixa de funcionar automàticament i passa a ser el pedaleig la força amb la qual fer funcionar la bicicleta.

Destacats