Denuncien l'expulsió d'un jove amb autisme d'un autobús de l'EMT de València

Guardar

bus emt
bus emt

La Plataforma de Defensa TEA ha denunciat l'expulsió diumenge passat d'un jove de 34 anys amb autisme i una discapacitat intel·lectual del 67%, d'un autobús de l'EMT de València perquè les estereotípies que realitzava, moviments repetitius i sons que emet de manera involuntària, molestaven a un dels passatgers, segons ha assenyalat en un comunicat aquesta associació dedicada a defensar els drets de les persones amb trastorn de l'espectre autista.

Els fets van ocórrer el passat dia 14 de març quan a algun passatger el va molestar les estereotípies que realitzava Eduardo, un jove amb autisme de 36 anys, i es va queixar al conductor. El xofer va manar callar a Eduardo i li va amenaçar d'expulsar-lo de l'autobús.

Pocs minuts després es van presentar dos agents de la Policia Local a petició del conductor i el van obligar a baixar de l'autobús i una vegada al carrer els agents li van escorcollar i li van interrogar per a després "abandonar-lo a la seua sort en un lloc desconegut". La Plataforma ha denunciat els fets davant la Policia Nacional i ha presentat així mateix una queixa davant l'EMT, segons les mateixes fonts.

La família no entén com ni els agents ni el conductor es van adonar d'Eduardo té autisme i una discapacitat intel·lectual del 67%. A més, assenyalen que el jove es va quedar al carrer "molt nerviós i confós per tot l'ocorregut". No obstant això, va aconseguir arribar a la seua casa, encara que "en estat de xoc".

L'INCIDENT LI HA OCASIONAT GREUS TRASTORNS

A més, aquest incident li ha implicat "greus trastorns", especialment de somni i comportament, per la qual cosa la família li ha hagut de pujar la dosi de medicació i des d'aquest dia Eduardo "no s'atreveix a sortir només de casa".

Des de la Plataforma lamenten l'ocorregut i recorden que els cossos i forces de seguretat "estan obligats a conéixer, i utilitzar, protocols específics per a tractar a persones diagnosticades amb TEA". Per això, han mostrat la seua confiança que "s'obri una recerca tant en l'EMT per l'actuació del conductor com en la Policia Local de València".

Així mateix, han assenyalat que aquesta expulsió és "un exemple més del desconeixement que hi ha en la societat sobre l'autisme i altres trastorns mentals" i per tant "la falta d'empatia i habilitats per a comprendre i ajudar a aquest col·lectiu".

Arxivat a:

Destacats