"De la plaça de la Verge viuen 70 famílies". Els hostalers, indignats davant la reducció del 80% de l'aforament de les seues terrasses

La regidora d'Espai Públic ha assenyalat que "a la plaça de la Verge cal mantenir la distància de 3 metres per a protegir els Béns d'Interés Cultural"

Guardar

terraza valencia
terraza valencia

Desconcert i indignació entre els hostalers de la plaça de la Verge de València davant la decisió de l'Ajuntament de València de reduir fins en un 80% l'aforament de les seues terrasses per a fer complir l'ordenança de 2014. "Estem parlant d'un tancament encobert perquè amb aquesta mesura ens estan llevant la viabilitat dels nostres negocis. Més d'un està pensant a tancar perquè aquesta situació, i més en plena pandèmia, és insostenible", conta Stephan, un dels afectats, a aquest diari.

I és que no entenen per què tanta urgència a fer efectiva aquesta ordenança de 2014 en un moment tan difícil com l'actual. "En conjunt, hem fet el 20-25% de la facturació de l'any passat, i amb aquesta mesura la pèrdua serà molt major. En el meu cas, de 20 taules se'm queden 4-5, i aquesta situació es repeteix en tots els establiments".

Tal com ha explicat la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud, "hem de vetlar perquè es respecten les ordres, com la d'accessibilitat que diu que cal deixar un pas mínim entre taules d'1,80 metres o les recomanacions d'òrgans competents. Així, en el cas de la plaça de la Verge cal mantenir la distància de 3 metres per a protegir els Béns d'Interés Cultural".

Amb l'aplicació de l'ordenança, les terrasses de l'esplanada de la plaça de la Verge desapareixeran per complet, i es traslladaran al carrer Cavallers. Des del sector hostaler denuncien que aquesta modificació, a més de deixar-los amb tan sols el 20% de l'aforament, taparà l'entrada a la plaça.

Per aquest motiu, els hostalers de la plaça de la Verge han recorregut aquesta mesura i estan disposats a anar a judici. "D'aquesta plaça viuen 70 famílies. Hem demanat reunions a l'Ajuntament de València i no ens han contestat". Fins que isca la resolució, mantindran les seues terrasses com fins ara.

QUASI 600 LOCALS D'HOSTALERIA HAN OBERT NOVES TERRASSES ALS CARRERS DE LA CIUTAT

Un total de 594 locals d'hostaleria han obert noves terrasses als carrers de València, i 466 han ampliat les seues durant l'any 2020, des que l'Ajuntament va adoptar mesures, com per exemple l'agilització dels tràmits de concessió de permís per a ocupar l'espai públic, "per a compensar la reducció de l'aforament interior d'aquests establiments arran de la pandèmia del coronavirus". "Una voluntat que també s'ha d'equilibrar amb altres usos i drets de la ciutadania", tal com ha ressaltat hui la regidora d'Espai Públic, Lucia Beamud en informar de la nova distribució de terrasses a la plaça de la Reina, que no reduirà el seu número i permetrà guanyar espai per a vianants.

Així mateix, Beamud ha explicat que "l'Ajuntament també ha reforçat les inspeccions perquè les ocupacions de la via pública amb terrasses es facen d'una forma correcta", i ha aprovat un pla per a coordinar aquesta tasca inspectora "en huit zones, les de major afluència de terrasses, com són el Passeig Marítim, Carme, Russafa, Cedre, Juan Llorens, Xúquer, Hondures i la zona Woody".

En total, a la ciutat hi ha quasi 4.000 terrasses.

Destacats