Cultura propicia una reunió entre els agents culturals i l'Estat per a promocionar projectes valencians en l'àmbit nacional

Guardar

16.07.18_Agentes_culturales
16.07.18_Agentes_culturales

La Direcció General de Cultura i Patrimoni ha propiciat una trobada entre els agents culturals de la Comunitat Valenciana i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per a impulsar les relacions i promocionar els projectes dels creadors valencians en l'àmbit nacional.

En el passat mes de juny, la directora de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, va mantindre reunions amb diverses institucions encarregades de promoure la cultura dins i fora del territori nacional. Amoraga va iniciar aqueixa ronda de contactes amb l'objectiu de visibilitzar el moviment cultural valencià fora de la Comunitat Valenciana.

Fruit d'aqueixes trobades, s'han traslladat a València la subdirectora general de Cooperació Cultural amb les Comunitats Autònomes del Ministeri de Cultura, Begoña Cerro, i el conseller tècnic, Benito Burgos, que han mantingut una sessió de treball amb les associacions convocades per la direcció general al monestir de Sant Miquel dels Reis.

En aquest sentit, la sudirectora Begoña Cerro ha presentat II Trobada de Cultura i Ciutadania, que aquesta edició estarà dedicada a la cultura i el territori i al qual poden concórrer projectes culturals que si són seleccionats seran presentats en l'esmentada trobada el pròxim mes d'octubre a Madrid.

En aquesta jornada s'ha produït un intercanvi d'informació i d'impressions amb els assistents. L'objectiu era conéixer els agents i el treball que es desenvolupa a la Comunitat Valenciana i que els agents coneguen les possibilitats de participació en la II Trobada.

La Direcció General de Cultura i Patrimoni ha convocat les associacions del sector cultural perquè facen extensible, al seu torn, als seus associats la invitació a la reunió. Entre els assistents estaven representants de Russafa Escènica, Associació d'Il·lustradors, Gestors Culturals, Editors Musicals Valencians, Valencian Music Association, Associació de Professionals de Dansa CV, Associació Empreses de Teatre i Circ, Associació de Creadores i Creadors d'Arts Escèniques Contemporànies, Russafart, Associación d'Editors del País Valencià, Gremi de Llibrers de València, Alacant Llibres, Federació Societats Musicals, Associació Valenciana d'Empresaris del Cine, Centre de Creació El Tutú de la Abuela i Galeria Olga Adelantado.

La jornada de treball ha sigut valorada com a molt positiva per tots els assistents que han coincidit a assenyalar que volen explorar i conéixer nous recursos de promoció per a la cultura valenciana.

Destacats