CSIF insta a la Conselleria a traslladar la base del SAMU a l'Hospital General de València per a reduir el risc de contagi

Guardar

hospital general
hospital general

El sindicat CSIF ha instat per escrit a Conselleria de Sanitat Universal al "trasllat de la base de la unitat del Servei Mèdic d'Assistència Urgent (SAMU) Alfa 4 a unes dependències adequades, que complisquen amb la normativa vigent en prevenció de riscos laborals". La central sindical explica que en aquesta reduïda base, que se situa a l'Hospital General de València i atén aquest departament de salut, desenvolupa la seua labor un total de 15 treballadors repartits en cinc equips.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala en el seu escrit que "els treballadors de la base Alfa 4 de València disposen d'una sola habitació que utilitzen com a vestuari, sala d'estar i menjador". El sindicat recorda que el reial decret 486/1997 de 14 d'abril, pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en l'entorn laboral, especifica que "l'exposició a les condicions ambientals en els llocs de treball no haurà de suposar un risc per a la seguretat i salut dels treballadors".

CSIF subratlla que, "donada la situació de pandèmia per covid-19 i la proximitat entre els professionals de la sanitat d'aquestes unitats", la base actual no compleix les condicions necessàries per a garantir la seguretat i salut en el lloc de treball, sense que derive en riscos per al personal.

La central sindical, davant aquesta situació, ha demanat a Conselleria de Sanitat Universal que "al més prompte possible adopte les mesures necessàries" per a salvaguardar als treballadors del risc de contagi. En aquesta línia planteja "el trasllat de la base Alfa 4 a unes dependències adequades", que serien més àmplies per a reduir el risc de contagi.

Destacats