CSIF demana el tancament immediat dels centres educatius per a evitar contagis

Guardar

aula-valencia
aula-valencia

CSIF ha presentat hui un escrit hui davant Conselleria d'Educació en el qual planteja el tancament immediat de tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana per a "evitar que augmenten els contagis", segons ha assenyalat el sindicat en un comunicat.

Així mateix, ha exigit activar la formació a distància i proporcionar al personal docent i a l'alumnat totes les eines necessàries per a poder aplicar-la.

Sobre aquest tema, en el document assenyala que "les declaracions de la màxima responsable de Sanitat en la Comunitat Valenciana en Les Corts no deixen lloc a dubtes quan afirmava que la transmissió del coronavirus és generalitzada, sostinguda i sense control". En aquest context, considera prioritari "garantir la seguretat d'alumnat, docents i, en general, de tota la comunitat educativa".

La central sindical ha apuntat que en l'actualitat els centres "no garanteixen eixa seguretat" degut, en gran manera, a "la falta" d'aplicació de mesures de prevenció per part de Conselleria, com a instal·lació de filtres depuradors d'aire HEPA en totes les aules, mesuradors de CO₂, repartiment continu de mascaretes FFP2 a tots els professionals o prova PCR a l'alumnat i professorat d'una aula en cas que es produïsca un positiu i abans de tornar d'un confinament.

Així mateix, ha apuntat en el seu escrit que "en aquests moments tan difícils es fa necessari activar la formació a distància en tots els nivells educatius". Per a aconseguir-ho, ha instat l'Administració a proporcionar els recursos necessaris, tant a professionals com a l'alumnat que no dispose d'ells.

Finalment, ha insistit en aquesta qüestió "perquè no ocórrega el que va succeir entre març i juny del passat curs, quan el personal docent va haver d'aportar els seus propis mitjans per a garantir l'educació de l'alumnat".

Destacats