CSIF alerta de falta de metges per a les guàrdies UCI dels hospitals de Llíria i Arnau i demana sis places

Guardar

Hospital Comarcal de Llíria
Hospital Comarcal de Llíria

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha exigit per escrit a Conselleria de Sanitat Universal la creació de sis noves places estructurals per a atendre les unitats de vigilància intensiva (UCI) dels hospitals de Llíria i Arnau de Vilanova.

El sindicat ha advertit de la impossibilitat de cobrir els dissabtes al matí i "nombroses" guàrdies amb la plantilla estructural actual i el "cessament", el 30 d'abril, de sis facultatius amb contractes covid.

CSIF explica en l'escrit dirigit a Conselleria que el Servei de Medicina Intensiva del departament de salut Arnau-Llíria, que atén les UCI de tots dos hospitals, ha ampliat la seua capacitat assistencial en els últims anys.

En concret ha passat de sis a 16 llits des de 2015 fins a l'actualitat, segons ha detallat en un comunicat. D'aquests llits, sis es troben a l'hospital de Llíria, que va arribar a ampliar-les a deu en els pitjors mesos de la pandèmia.

El sindicat ha assenyalat que aquest increment de llits ha comportat que "es multiplique l'atenció a pacients de poc més de 400 a superar els 900 actuals".

No obstant això, segons CSIF, "malgrat duplicar-se aqueixa cobertura, la plantilla estructural de metges únicament ha augmentat en dos facultatius intensivistes i ha passat de set a nou". Aquest últim any aqueix increment de pacients "ha pogut ser atés amb els sis facultatius contractats com a reforços covid" i "malgrat la carestia de mitjans, el total de 15 especialistes ha aconseguit afrontar l'increment de la demanda i cobrir les guàrdies", ha explicat.

El sindicat ha avisat que aquesta situació "canviarà a pitjor amb el cessament d'aquests sis professionals que finalitzen contracte el 30 d'abril i pel fet que Conselleria no ha contemplat la creació d'una sola plaça de metge intensivista en el departament".

El sindicat ha advertit que "resultarà impossible la simple cobertura mínima dels matins de dissabtes amb l'actual plantilla estructural de nou facultatius". La dotació de nou facultatius "és insuficient per a guàrdies i per a la resta d'activitats del servei, com a consulta post-UCI, coordinació de trasplantaments i de PCR o consulta de nutrició, entre moltes altres", ha subratllat, abans d'afegir que "també impedeix la cobertura de vacances".

CSIF, davant aquesta situació que es produirà en tot just una setmana i que tindrà "una repercussió negativa en la qualitat assistencial als pacients", ha exigit a Sanitat que "rectifique el seu plantejament inicial i cree un mínim de sis noves places estructurals de la categoria de facultatiu intensivistes en el departament Arnau de Vilanova-Llíria".

Arxivat a:

Destacats