Cs València denuncia que la Fundació Esportiva Municipal "incompleix" la Llei de Persones amb Discapacitat en el document de planificació de 2021

Guardar

deporte-adaptado
deporte-adaptado

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha denunciat que la Fundació Esportiva Municipal (FDM) "incompleix" la Llei General dels Drets de Persones amb Discapacitat i la seua Inclusió Social en el document de Planificació Esportiva de 2021.

L'edil de Cs i membre de la Junta Rectora de la FDM Rocío Gil ha assenyalat que a més de l'estipulat per l'Organització de les Nacions Unides (ONU), en diversos apartats del citat document s'inclou fins a 13 ocasions la qualificació de 'diversitat funcional' en comptes de 'persones amb discapacitat', ha indicat la formació en un comunicat.

En aquest sentit, ha defensat que la legislació "s'articula i aprova per a complir-la i no per a interpretar-la com després vulguem els polítics", al mateix temps que ha remarcat que un ajuntament o una altra institució de rang menor al Govern Central o l'ONU "ha de complir amb la llei, com en aquest cas succeeix amb la de Drets de Persones amb Discapacitat, com en moltes ocasions ha defensat Cs en les comissions i plens del consistori en explicar que hi ha persones amb discapacitat, però no són diverses sinó iguals davant la llei". A més, Gil ha ressaltat que "ningú de la junta rectora va posar cap objecció a la proposta de Cs, sinó tot el contrari".

Arran de la petició de la formació, la definició d'esdeveniments com el Campionat d'Espanya de Bàsquet es denominarà de 'Persones amb Discapacitat' i no de 'Diversitat Funcional', ni s'inclourà en el document l'expressió 'diversitat funcional' sinó 'amb discapacitat', a més d'haver de canviar-se el nom de la modalitat del premi A l'Esportista.

D'altra banda, la junta rectora també ha aprovat, a proposta de Cs, ampliar la presència de la figura de l'observador a altres modalitats esportives a més del futbol per a "vetllar per un esport sa i exempt de violència, així com de conductes i comportaments impropis".

"No sols el futbol és un esport de contacte, sinó que existeixen altres modalitats", ha assegurat Gil, que ha afegit que "l'any passat se'ns va aprovar ampliar-ho, però en el document d'enguany no l'hem vist".

Per això, s'ha preguntat "com es planteja augmentar els esdeveniments a les platges si es mantenen pràcticament els mateixos de 2019 en el 2021" i sobre la crisi sanitària ha apuntat que "ha originat un descens de més del 40% en la inscripció a les Escoles Esportives".

"Hem de potenciar més presència dels alumnes dels col·legis i esperem que la campanya de promoció de les instal·lacions esportives es faça tant en valencià com en castellà", ha asseverat.

Finalment, ha denunciat el "retard" de l'inici de les obres de les Instal·lacions Esportives Elementals (IDES) que la regidora i presidenta de la FDM, Pilar Bernabé, "va anunciar al juliol que anaven a estar a la fi de 2020, però s'han adjudicat fa dos dies". "Ens ha dit que en tres mesos i s'ha demorat el seu inici pels tràmits administratius", ha criticat.

Destacats