Cs sol·licita informació en l'EMT per requeriment notarial davant l'"opacitat" en l'empresa

Guardar

giner_emt
giner_emt

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha sol·licitat, mitjançant requeriment notarial dirigit a la gerència i a la presidència de l'Empresa Municipal de Transports, informació que el grup municipal considera "molt rellevant" i davant els "interrogants" que presenta el succeït amb el frau de quatre milions d'euros patit en l'empresa pública.

Segons el parer de Giner, "la direcció de l'EMT no està capacitada per a dirigir l'empresa" i ha demanat la dimissió del gerent, Josep Enric García Alemany; de l'equip directiu i del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, com a president de l'empresa. Així mateix, ha reiterat que el dijous tornaran a demanar en el ple que s'intervinga la tresoreria de l'EMT per part de l'Ajuntament.

La petició d'informació per requeriment notarial s'ha realitzat per a poder fer el seu treball "com a membres del consell d'administració de l'EMT i com a partit de l'oposició en el consistori".

El portaveu de Cs, Fernando Giner, al costat del regidor Narcís Estellés, han criticat l'"opacitat" existent en l'empresa: "No hem tingut un altre remei que presentar-nos amb un notari per a exigir que la informació se'ns facilite amb els requeriments que marca la llei".

"Volem conéixer, perquè ja ho hem demanat quatre vegades, quin és el manual de procediments davant aquesta mena de situacions", ha indicat amb relació a com es va produir el frau de quatre milions d'euros en l'empresa municipal i per a saber "què és el que passa quan una persona està de baixa, si els correus es redirigeixen, o no, i com funciona l'empresa".

Sobre aquest assumpte, el portaveu taronja ha explicat que, entre les informacions sol·licitades, es troba "el manual de funcions de l'empresa, les funcions en el primer nivell, en el segon nivell, en el tercer nivell o en el quart nivell, com és el cas de la persona acomiadada, a més del pla de contingència de seguretat". "Volem saber, en definitiva, per què ha passat el que ha passat. I ens estan negant la informació", ha puntualitzat.

Segons Giner, el seu grup ha pogut constatar que "a partir del 17 de setembre hi ha una persona de l'adreça que està en còpia dels correus entre la treballadora acomiadada i els presumptes estafadors. Després d'aqueix dia es realitzen successius pagaments". "Aquesta informació ens porta a una sèrie d'interrogants que l'EMT ha d'aclarir", ha dit.

Arxivat a:

Destacats