Cs denuncia que els bombers de l'Ajuntament treballen amb vestits que incompleixen la normativa

Guardar

Vehicles pertanyents al cos de bombers de València
Vehicles pertanyents al cos de bombers de València

El regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València Narcís Estellés ha denunciat que els efectius del Cos de Bombers utilitzen vestits d'intervenció forestal i de rescats "el material dels quals incompleix l'estipulat en el Reial decret 1407/1992 i manquen de certificació per a intervenció forestal i rescat tècnic".

Segons l'edil, "l'equip de govern és coneixedor d'aquesta circumstància i ha tardat cinc anys a actuar", ha retret en un comunicat, abans d'afegir que "ara s'inicia la compra de 900 vestits per a substituir als actuals i per als qui ingressen en el servei en el futur".

"Ens sembla que l'actual equip de govern té una responsabilitat clara i evident perquè governa des de 2015, i a més, reconeix per escrit l'ús indegut dels actuals vestits des de fa quasi 30 anys", ha criticat Estellés, que insisteix que "han sigut cinc anys consentint que els bombers treballen incomplint una normativa de 1992".

Ha explicat que el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha tret a concurs l'adquisició de nous vestits "per a complir amb la normativa", però "han passat tres regidors del PSOE per la Delegació de Protecció Ciutadana i és ara quan s'adonen d'aquesta anomalia greu".

Per al regidor de Cs, "no s'entén tanta negligència històrica. A més, pel procés administratiu, fins a quasi meitat de 2021 la nova indumentària no es podrà incorporar", ha criticat.

Sobre aquest assumpte, Estellés ha explicat que "l'actual vestit per a serveis auxiliars està deteriorat i després dels nous efectius incorporats al cos a primers d'any manquen de la indumentària adequada". El nou vestit en procés d'adquisició tindrà la qualificació d'EPI categoria III i l'actual la d'EPI categoria II.

Per a concloure, ha afirmat que "en Bombers continuen faltant infermers i en molts casos els equips d'intervenció acudeixen a apagar incendis o altres actuacions sense aqueix personal, obligat per normativa". "Aquesta és una situació molt greu que continuarem denunciant cada vegada que es produïsca", ha resolt.

Destacats