Cs defensa que ha promogut el conveni amb l'Associació El Camí del Sant Greal per a promoció del Calze

Guardar

ciudadanos grial
ciudadanos grial

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha defensat que la formació, gràcies a una moció presentada a l'octubre a la Comissió d'Hisenda, ha estat qui ha promogut la signatura del conveni de l'Ajuntament amb l'Associació Cultural El Camí del Sant Greal, mitjançant el qual s'habilitarà una Aula del Greal com a Centre d'Interpretació, d'exposicions i d'acolliment al pelegrí entorn de la Catedral per al present Any Jubilar.

La iniciativa la va presentar el portaveu de Cs, Fernando Giner, juntament amb el regidor Rafael Pardo i "va provocar la reacció de la delegació de Turisme, que va presentar una alternativa que es va aprovar per unanimitat", ha indicat la formació en un comunicat.

En aquest sentit, Giner ha valorat que Cs "ha aconseguit un conveni l'inici del qual es gesta amb la nostra moció" i ha destacat que "ha estat molt positiu per a València aprovar una iniciativa per a fomentar el turisme religiós i cultural".

En la seua moció, Cs plantejava, com també l'àrea de Turisme, augmentar la promoció i impulsar la senyalització de la ruta del Calze, que la Fundació Visit València el realitza de manera virtual. A més, es va aconseguir una convocatòria perquè empreses del sector cultural i turístic presenten accions per a promocionar el Greal i València com a destinació de pelegrinatge, dotada amb 5.000 euros, ha apuntat Giner.

El líder de Cs a València ha detallat que entre les propostes exposades va decaure fer una exposició de l'Any Jubilar en el Museu d'Història de la Ciutat en la seu de l'Associació del Sant Greal i en el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València, "encara que esperem que mediten aquest plantejament per a fer-lo, ja que l'Organització Mundial del Turisme (OMT) maneja unes dades que el turisme religiós i cultural mou cada any entre 300 i 330 milions de persones".

Els vuit llocs senyalitzats virtualment sobre el Sant Greal que Ciutadans vol senyalitzar mitjançant la col·locació de pals, similars als de la Guerra Civil o el poeta Andrés Estellés o altres semblances amb referència al Camí de Santiago o de Sant Vicent Màrtir s'inicien als Jardins del Real i acaben el recorregut en la Catedral, passant pel Museu de Belles Arts, l'Església i Palau del Temple, el Museu del Patriarca, l'Església de Sant Martí Obispo, el Museu del Corpus i al carrer Avellanas, seu de l'associació del Greal.

Per part seua, l'edil de Cs Amparo Picó ha assegurat que en la Comissió de Cultura la formació ha plantejat en diferents ocasions accions per a senyalitzar les rutes turístiques, com la del Greal o de les muralles, però ha lamentat que "des de la Delegació de Cultura s'han oposat amb diferents arguments".

"La veritat és que quatre delegacions senyalitzen rutes turístiques culturals: la de Turisme, la de Patrimoni Històric, la de Normalització Lingüística i la de Desenvolupament i Renovació Urbana", ha afegit.

Destacats