Correus emet un segell dedicat a la paella

Guardar

SELLO_PAELLA
SELLO_PAELLA

Correus ha emés aquest divendres un segell dedicat a la paella, amb el qual dóna "difusió internacional a aquest plat tradicional que és, a més, un senyal d'identitat per a la Comunitat Valenciana", segons ha informat la companyia en un comunicat.

El segell té un valor facial d'1,50 euros que es correspon amb la tarifa per a una carta normalitzada dirigida a la resta de països fora d'Europa. El segell, que s'emmarca en la sèrie Amèrica UPAEP, recull una imatge d'una paella, amb una cullera en primer pla.

Des de 1989, els països membres de la Unió Postal de les Amèriques, Espanya i Portugal (UPAEP) emeten una sèrie filatèlica amb segells basats en una temàtica comuna que enguany gira al voltant dels menjars tradicionals.

Sobre la paella, Correus destaca que s'ha parlat molt del seu origen i les seues variants, "però la veritat és que s'ha convertit en una de les icones de la gastronomia espanyola i un dels senyals d'identitat d'Espanya".

Així mateix, afig que, a foc lent, amb llenya dels tarongers, la paella "solia menjar-se a la vesprada després d'una dura jornada de treball en el camp". "Segons els puristes, aquest és l'origen de l'autèntica paella valenciana, però hui dia podem gaudir de moltes altres receptes", assegura la companyia.

Correus també es refereix a l'origen del terme. Segons assenyala, "és probable que siga el llatí 'patella' però "existeix una teoria romàntica que diu que un home va preparar aquest plat per a la seua núvia i obtindre així el seu afecte, per la qual cosa la paraula paella podria derivar de la frase 'per ella' o 'per a ella'".

Destacats