Control d'aforament, cicloparcs i noves línies, el futur més immediat de Metrovalencia

Metrovalencia ja ha posat en marxa novetats que milloraran la mobilitat de les persones usuàries

Guardar

metro
metro

L'aposta per una mobilitat més sostenible implica una millora del sistema de transport públic, que oferisca més facilitats a la ciutadania. La Comunitat Valenciana ho sap i, per això, treballa en la posada en marxa de nous projectes que permeten no només una mobilitat més còmoda per a la persona usuària, sinó també més segura. I aquest és, precisament, el cas de Metrovalencia.

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, liderada pel conseller Arcadi España, ja s'ha procedit a instal·lar el primer cicloparc a la xarxa de Metrovalencia, concretament en l'estació de Torrent Avinguda. No obstant això, està previst la seua instal·lació en les estacions d'Empalme, Alboraia-Perís Aragó i Quart de Poblet.

Però, Quins beneficis aporten els cicloparcs? En resum, la intermodalitat. I és que tal com explicava España, "aquests espais permeten a les persones usuàries guardar la bicicleta o el patinet, durant unes hores, en un lloc tancat i sense cost addicional per a utilitzar còmodament altres mitjans de transport com el metro o el tramvia". D'aquesta manera, només serà necessari disposar d'una targeta carregada amb un títol de transport en vigor per a fer ús d'aquest servei que, prompte, s'estendrà per més estacions de la xarxa de Metrovalencia.

Però això no és tot, ja que com ha anunciat FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana), s'oferirà als usuaris i usuàries informació, en temps real, sobre l'aforament dels trens en circulació de les principals estacions de Metrovalencia, a través de pantalles situades als vestíbuls d'accés. L'objectiu no és un altre que, en cas que fora necessari, poder limitar l'accés a aquells trens que superen el nombre de viatgers fixats en cada estació.

Les 24 pantalles ja s'han instal·lat en les estacions de Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Albereda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaça Espanya, Nou d'Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salut, Ayora i Beniferri.

"El control d'accés se suma a les mesures ja aplicades per FGV per a evitar la propagació del coronavirus. Juntament amb l'obligació d'utilitzar mascareta en tots els desplaçaments en transport públic, s'ha reforçat el dispositiu de vigilància propi i en col·laboració de les forces de seguretat" ha assenyalat la directora d'Igualtat, Accessibilitat, Seguretat i Relacions Institucionals d'FGV, Anaïs Menguzzato.

Finalment, la xarxa de Metrovalencia continua creixent gràcies a la construcció de la Línia 10, que avança segons el que es preveu. "Tots els trams de la futura L10 estan ja en marxa, això sí, en diferents fases", apuntava el conseller España. Però, a més, aquesta connexió, que permetrà connectar el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat, no serà l'única.

I és que tal com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, està prevista la creació d'una nova línia que connectarà l'Hospital La Fe amb el carrer Alacant. Poc més se sap sobre aquesta nova línia, encara que el que ja s'ha avançat és que serà un tramvia i la inversió rondarà els 35 milions d'euros.

Destacats