Compte enrere perquè els animals de companyia puguen pujar en els autobusos de l'EMT

El ple municipal aprovarà aquest dijous el nou reglament de l’EMT que incorpora les parades a demanda i prohibeix fumar en les marquesines

Guardar

línia- 5 -EMT
línia- 5 -EMT

El nou reglament de l'EMT està a punt d'entrar en funcionament. De fet, està previst que en el ple municipal d'aquest dijous, 26 de setembre, s'aprove la nova normativa que, entre altres mesures, obrirà les portes als animals de companyia o contemplarà la prohibició, tant per als conductors com per als usuaris, de fumar en les marquesines de les parades.

Es tracta, com explicava el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi, d'un reglament que "va en paral·lel amb l'empresa moderna que ha de ser el centre de la mobilitat a la nostra ciutat". I és que cal recordar que el reglament actual de l'EMT es va aprovar el juliol de 2015. Per tant, era necessària una adaptació a la realitat actual.

Sens dubte, un dels punts més esperats era la possibilitat que els animals de companyia pogueren pujar als autobusos de l'EMT. En aquest sentit, i d'acord amb el nou reglament, podran fer-lo sempre que vagen dins d'un transportí de 45x35x25 centímetres, que s'haurà de situar sobre la falda o als peus de la persona responsable de l'animal. Així mateix, els animals de companyia que accedisquen a l'autobús hauran de comptar amb els requisits sanitaris i d'higiene.

Una altra de les normes que estableix el reglament per a permetre l'accés dels animals de companyia a l'EMT és que compten amb la targeta EMT Mascota, un títol gratuït- només caldrà abonar els cinc euros d'emissió de la targeta- i personalitzat, que hauran de sol·licitar els amos de les mascotes en el Servei d'Atenció al Client, aportant una fotografia de l'animal i la cartilla sanitària amb el calendari de vacunacions en vigor. La targeta tindrà una vigència de dos anys, renovables.

tarjeta-mascota-emt

Aquesta nova eina ve a complementar la regulació que ja existia sobre la presència en els busos de gossos-guia i d'animals terapèutics, que tenen un règim especial i diferent. Quant als animals exòtics, verinosos o potencialment perillosos, no se'ls permetrà pujar als autobusos.

Altres novetats del nou reglament de l'EMT

Amb la nova normativa, l'EMT permetrà l'entrada de patinets i bicicletes plegades, encara que es reservarà el dret al conductor o conductora de negar-los l'accés quan l'autobús estiga ple. Així mateix, les persones invidents o amb mobilitat reduïda no tindran l'obligació de sol·licitar parada, sinó que serà el mateix conductor qui pare l'autobús per a donar-los més facilitats.

Quant a la prohibició de fumar en les marquesines de les parades afectarà conductors i usuaris. Per descomptat, aquesta nova normativa no implica que els conductors i conductores no puguen fumar en els moments de descans, només que ho hauran de fer fora de l'àmbit de la parada per a no perjudicar la resta de persones que esperen l'autobús.

Finalment, una altra de les mesures més destacades són les parades a demanda. Amb el canvi de reglament, l'autobús podrà parar en un lloc diferent de les parades habituals per qüestions de seguretat per a les persones usuàries. La idea és que comence com un projecte pilot en les línies nocturnes, ja que hi ha més demanda d'aquest servei.

Arxivat a:

Destacats