Cauen fins a 2.200 llamps a València en un matí de fortes tempestes i granís

Guardar

granizo-valencia
granizo-valencia

La línia de tempestes que està travessant la província de València d'est a oest, des de la ciutat de València fins a Utiel, està deixant al seu pas una pluja intensa mesclada amb granís, forts vents i fins a 2.200 llamps, segons Aemet.

Aquest fenomen està penetrant de mar a terra per la ciutat de València cap a l'interior de la província amb un lent desplaçament cap al nord.

La calamarsa ha tingut localment una grandària "considerable", ja que als forts corrents ascendents dins de la tempesta donen lloc a l'agregació de nuclis xicotets en uns altres de grandària més gran.

A més, en total, fins a aquest migdia s'han registrat quasi 3.000 descàrregues procedents de llamps que han impactat dins del territori de la Comunitat Valenciana, d'elles més de 2.200 a la província de València.

Amb les pluges registrades fins a aquest migdia sumades als registres del temporal del dia 5, ja se superen els 200 l/m² a la ciutat en aquest mes de novembre, la qual cosa "no és molt freqüent", segons les mateixes fonts.

En 2020, en l'observatori de València, fins a aquest moment s'emporten registrats 556.7 l/m². D'aquesta quantitat, al gener es van anotar 139.3 l/m², al febrer només 1,6, al març 53,4, a l'abril 49.9, al maig 24, al juny 38,1, juliol 10,6, agost 4,4, setembre: 18,9, a l'octubre 6,1 mentre que al novembre la quantitat ascendeix ja a 210,4.

Destacats