Catalá (PP): "En sis anys ni un nou centre educatiu per a València, són incapaços de treballar en el prioritari"

La portaveu popular afirma que no s'ha conclòs la licitació de cap dels centres previstos en el Pla Edificant, aprovat el gener de 2018

Guardar

catala-pp
catala-pp

La portaveu del PP a l'ajuntament de València, M. José Catalá, ha criticat el fracàs de la planificació educativa a la ciutat de València, ja que, en sis anys, "no han sigut capaços de construir ni un centre educatiu per a la ciutat demostrant una vegada més la seua incapacitat de gestionar més enllà dels seus projectes estreles d'altres àrees".

M. José Catalá ha recordat que el Pla Edificant porta més de tres anys i mig vigent i "encara no s'ha licitat les obres de cap dels tres centres educatius de nova construcció i les sis rehabilitacions anunciades el gener de 2018 per a la ciutat" afegint que "aquesta és la prova de la nul·la capacitat de posar en marxa nous projectes i és intolerable tanta demora en infraestructures vitals i necessàries per a la ciutat", ha apuntat.

En aquest sentit, ha insistit que Puig i Marzá van inventar un sistema en el qual passaven el problema als ajuntaments i es llevaven de damunt una competència autonòmica "que s'ha vist que era un regal enverinat per a València perquè estan deixant sense executar el pressupost en una de les partides més sensibles i necessàries, la d'inversió en infraestructures educatives que es mereixen els nostres alumnes", ha apuntat la portaveu popular.

Les obres previstes pel Pla Edificant a València contemplaven la nova construcció del CEIP 106 Malilla, l'IES Patraix núm. 41, CEIP Sant Àngel i la rehabilitació del CEIP San José de Calasanz, CEIP Lluís Vives, CEIP Carles Salvador, CEIP Salvador Tuset, CEIP Raquel Paya i CEIP Teodoro Llorente.

"Conclourem la legislatura sense que cap dels centres projectats estiga conclòs i només s'han realitzat una dotzena d'intervencions menors que no arriben a 100.000 euros, la qual cosa és clarament insuficient si comptem el nombre de col·legis i instituts de la ciutat", ha comentat.

Finalment, M. José Catalá ha ressaltat que "el PP va construir 50 centres escolars per a la ciutat en els seus 20 anys de govern, va renovar els centres educatius, va construir on era necessari. Les dades són així de clares, 50 enfront de 0, la nostra prioritat sempre ha sigut l'educació, la sanitat i els serveis socials, la de Compromís i PSOE la ideologia", ha conclòs.

Destacats