Catalá (PP) denúncia que la "no" Cavalcada de València va costar 40.000 euros en quatre contractes "a dit"

“L'alcalde continua guardant silenci i amagat sense assumir responsabilitats per la pèssima gestió d'una cavalcada en la qual no es van complir les mesures sanitàries per a evitar aglomeracions”

Guardar

reyes-valencia
reyes-valencia

La cavalcada de Reis de Ribó va costar més de 39.000 euros als valencians, pagats en tres contractes fraccionats i "daus a dit el dia abans de la celebració" segons denúncia la portaveu del PP María José Catalá. Dos dels contractes són de la regidoria de Festes que dirigeix Galiana, es van signar al límit del permés legalment perquè siga contracte menor, i el tercer de menor quantitat va ser gestionat per la regidora Luisa Notario.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha denunciat que el govern de Ribó i PSOE va saltar tota la normativa sanitària de la COVID 19 amb l'arribada en cavalcada dels tres autobusos dels Reis Mags a la plaça de l'Ajuntament que va provocar l'aglomeració de centenars de famílies. "els contractes de la cavalcada es van fer a través de dues regidories, per contractes menors i fraccionats per a una mateixa actuació i daus a dit sense lliure concurrència. El despropòsit és major perquè a més es van adjudicar el dia abans de la celebració en concret el 4 de gener".

Catalá ha tornat a reclamar al Govern de Ribó i PSOE que "assumisquen responsabilitats per la irresponsable cavalcada de Reis" al mateix temps que acusa Ribó "d'amagar-se i no donar la cara en un fet molt greu quan les administracions hem de ser exemplars en el compliment de les mesures sanitàries i més en el dia que decretava el tancament de municipis i una reducció dels horaris d'hostaleria i mesures més restrictives per al comerç".

"Ribó i el PSOE en comptes d'estar ja treballant per a ajudar a autònoms, pimes, comerços i hostalers es va dedicar a organitzar saraus com la cavalcada de Reis on no es va prendre cap mesura per a evitar les aglomeracions com les que van viure en la plaça de l'Ajuntament de València", va explicar Catalá.

Quatre contractes menors

El Govern de Ribó i PSOE va optar per tres contractes menors per a organitzar la visita dels Reis Mags a la plaça de l'Ajuntament de València. En un acte que es va realitzar de manera irresponsable i imprudent en el dia que major nombre de contagis i morts va marcar la pandèmia en la Comunitat, i quan la resta de grans ciutats espanyoles havia suspés qualsevol acte al carrer.

Per a l'acte es van contractar tres grans autobusos de pisos i descapotables acompanyats de personatges creats ad hoc per a la cavalcada com Caterina, Dolça o el Patge Miquel. Per a organitzar l'esdeveniment, Cultura Festiva va formalitzar dos contractes menors, al límit de la quantitat permesa per a aquesta fórmula, per valor de quasi 18.000 euros cadascun.

El contracte per al lloguer de tres autobusos turístics de dos pisos, «amb retolació en format integral amb quadricromia, disseny personalitzat de cada autobús segons indicacions de regidoria i tres equips de so amb grup electrogen autònom i gasoil suficient per al trasllat dels Reis Mags fins a l'Ajuntament de València», va costar 17.908 euros. Ha sigut adjudicat a Produccions Metrònom.

Per part seua, per als «serveis d'animació d'un grup d'actors que van realitzar labors d'escenografia, actuant de manera independent al grup dels Reis, el Consistori va gastar altres 17.545 euros que aniran a parar a la Fam Teatre.

El tercer dels contractes era de més de 3.500 euros per a adorns i infraestructura necessària per a preparar l'Ajuntament per a l'arribada dels Reis Mags. Aquest tercer va ser contractat per la regidora de Serveis Generals Luisa Notario. És l'únic que no va a límit del permés per llei.

Un quart contracte menor per 1.633, 50€ per a lloguer de vestits dels Reis.

Dos dels contractes porten l'IVA inclòs, la qual cosa les deixa a la vora del límit legal màxim permés per als contractes menors. Cal ressaltar que en els tres contractes es va presentar una altra empresa. En aquests casos, és la pròpia regidoria la que convida a les mercantils, és a dir a dit.
Destacats