Catalá (PP) denuncia que el mes de febrer 23 dones al dia van anar a l'atur a la ciutat de València

A València ciutat quasi 6 de cada 10 aturats són dones: "les dades d'atur són una tragèdia", afirma

Guardar

Catala pp Jorge Gil EP
Catala pp Jorge Gil EP

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, a la vista de les últimes dades de l'atur a la ciutat de València, ha advertit que "aquestes xifres són esgarrifoses i donen por i, desgraciadament, ens tornen a donar una imatge precisa de la crua realitat que estan patint milers de valencians, sense que vegen una reacció immediata ni de part del govern central ni part els governs autonòmic i municipal, que segueixen tots ells endormiscats esperant el mannà dels fons europeus com a salvavides".

L'evolució de l'atur femení a València, ha revelat Catalá, "és especialment preocupant", s'ha incrementat un 26,12% més que fa un any. Segons ha detallat, "el creixement de l'atur femení a la ciutat està per damunt de la mitjana de la Comunitat (més de 4 punts per damunt, 4,3) i de la mitjana nacional (4,5 punts per damunt)".

El mes de febrer, 23 dones al dia van anar a l'atur a la ciutat de València. Una dada que Catalá ha qualificat de "sagnant" i ha exigit al govern de Ribó i el PSPV "una reacció immediata i que es marquen com la seua principal prioritat, juntament amb les mesures preventives de caràcter sanitari, alleujar la pressió econòmica que estan patint els milers de valencians que estan en l'atur i immersos en un ERTO".

"En el PP demanem la implicació de totes les administracions i institucions, durant els 365 dies de l'any i no sols el 8 de març, a lluitar per una igualtat efectiva i real de les dones, i això passa per la inserció real i la reducció de la bretxa laboral", ha destacat. "El suport a la dona no és posar-se darrere d'una pancarta. És barallar tots els dies per a trencar els sostres de cristall", ha afegit

Quant a l'atur juvenil, el creixement de l'atur entre menors de 26 anys està 17 punts per damunt de la mitjana nacional i 7 punts per damunt de la mitjana de la Comunitat, mentre la Generalitat i l'Ajuntament han disminuït aquest any més d'un 70% els fons per a l'ocupació juvenil per a la ciutat.

D'altra banda, el percentatge de creixement interanual de l'atur es dispara a València amb 14.870 aturats més respecte a març de 2020, la qual cosa suposa un augment del 27,95%, quasi cinc punts per damunt de la mitjana nacional que se situa en el 23,50% El mes de febrer es va registrar un augment de 1.194 aturats més a la ciutat de València, situant-se la xifra total en 68.068 persones sense treball. Respecte de gener 2020, la variació anual és del 26.16% (13.867 aturats més en un any).

Davant aquest preocupant panorama econòmic, Catalá ha lamentat que el Govern central del PSOE i Podem recolze oficialment el projecte d'instal·lació de la macro factoria de bateries elèctriques a Barcelona en detriment de la proposta valenciana. "Una vegada més veiem com el PSOE ha de pagar el seu acord de govern amb els partits radicals i independistes catalans, beneficiant els interessos econòmics de Catalunya enfront dels de la Comunitat Valenciana".

Destacats