Catalá (PP) demana la dimissió de Cano i exigeix un pla de xoc urgent per a atallar l'alarmant clima d'inseguretat

Els populars porten a ple una moció per a exigir que es convoquen les oposicions de 2020 i 2021 per a incrementar la plantilla de la Policia Local, que des que governa Ribó ha perdut prop de 200 agents

Guardar

M. José Catalá
M. José Catalá
La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha presentat hui les iniciatives que portarà al ple d'aquest mes de setembre. Una d'elles és una moció per a exigir la posada en marxa d'un pla de xoc urgent per a atallar l'alarmant clima d'inseguretat que es viu en molts barris de la ciutat que implica incrementar els efectius de Policia Local i coordinar-se amb les Forces i Cossos de Seguretat.En la moció també es demana a l'alcalde Ribó la dimissió del regidor de Policia, Aaron Cano (PSOE), per ser incapaç de donar solució als problemes d'inseguretat que viuen els veïns de València en molts dels barris, mentre la plantilla de la Policia Local té prop de 200 agents menys que quan governava el PP, i segueixen paralitzades les oposicions de 2020 i 2021 per a incrementar la plantilla.Catalá ha recordat que l'any 2015 amb el Govern del PP la ciutat de València la plantilla de la Policia Local de València la conformaven 1.625 agents, hui, sis anys després de Govern de Ribó i PSOE, la plantilla la conformen 1.444 agents, és a dir 181 policies menys als carrers de la ciutat. En percentatges la Policia Local ha perdut un 12% d'agents.La portaveu del PP ha assenyalat que el regidor Cano la setmana passada "va dir que els problemes d'alguns barris és la pobresa, no poden ser més maldestres aquestes declaracions. Per descomptat, tancar els ulls a un problema i no assumir la falta d'efectius i culpar a les persones de major vulnerabilitat són arguments per a demanar la dimissió de l'edil socialista".Catalá també ha demanat a Ribó que "trepitge el carrer i visite els barris com hem fet des de l'oposició i hem comprovat de primera mà la situació. L'alcalde els rep a l'Ajuntament perquè no s'atreveix. Hauria d'agafar la bicicleta i comprar en primera persona els problemes de barris com Orriols, Marxalenes o el Cabanyal". A més, Catalá ha recordat que des de juny està esperant resposta per a reunir-se amb la delegada del Govern i abordar aquest problema d'inseguretat.

Reprovació de Baldoví

Catalá ha presentat un altre dels temes que s'emportarà al ple, una moció de reprovació del diputat de Compromís, Joan Baldoví, per atacar als fallers als quals va anomenar nazis per una escena de la falla Convent Jerusalem. Catalá ha assegurat que caldrà veure que voten tots els grups polítics a l'Ajuntament, si fan costat als fallers o justifiquen les paraules del diputat Baldoví.Catalá es mostra sorpresa al no retirar Baldoví les seues declaracions després dels comunicats de les Falles de València que li han demanat que rectifique. També ha criticat la posició de la vicepresidenta de la Generalitat, Monica Oltra, qui recolze al seu company de partit Baldoví."Són declaracions molt perilloses i Oltra en lloc de corregir al seu company ha insistit a avalar-lo i confirmar-lo. Demanem la reprovació, perquè un diputat nacional en lloc d'anar a Madrid a defensar els interessos valencians es dedique a ofendre als fallers, això és no entendre les Falles, ni entendre la crítica o la sàtira", va explicar Catalá.
Destacats