Catalá (PP): "A 500 dies d'eleccions, Ribó i el PSOE han deixat d'invertir a València més de 500M€"

La portaveu del PP, María José Catalá, reclama a Ribó i PSOE que es deixen de batalles i egos en el govern i comencen a gestionar perquè cada any pressuposten més, recapten més, però executen menys

Guardar

Mª José Catalá, en rueda de prensa
Mª José Catalá, en rueda de prensa

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha presentat hui les línies de treball per a iniciar la recta final pel canvi de govern de la ciutat després de sis anys de desgovern de Ribó i PSOE els qui estan enfrontats, dividits i esgotats. "València necessita un nou govern que vulga i treballe per València, i per a això resten ja 500 dies la mateixa xifra que els milions d'euros que han deixat sense executar en aquests sis anys. Ribó i PSOE han demostrat la ineficaç gestió que ha deixat als valencians sense millores en els seus barris i amb una ciutat cada dia més embossada, bruta i insegura".

Catalá ha recordat que "en sis anys Ribó i PSOE han deixat d'invertir més de 500 milions d'euros a la nostra ciutat per la seua incapacitat per a gestionar el pressupost, els índexs delictius s'han disparat amb xifres històriques de creixement dels delictes, un 35,6% més que fa un any i s'han doblegat el nombre de queixes dels ciutadans per brutícia i abandó de carrers i jardins. Cada any es recapta el 100% però s'executa cada vegada menys".

Ribó i PSOE pressuposten més, però inverteixen menys

El balanç d'inversions a la ciutat és baixíssim. L'any 2021 dels 224,1 milions d'euros pressupostats per a inversions només s'han executat 52,5 milions, estant a un mes d'acabar 2021 pendents 171,5 milions d'euros. Això significa que en onze mesos de 2021 només han executat el 23,5%. Ha sigut la pitjor dada del govern de Ribó i PSOE des que van arribar a l'Ajuntament de València. En 2020 van finalitzar l'any sense executar prop del 60% de les inversions i es van deixar per invertir 115,2 milions d'euros.

L'any 2019 van deixar d'invertir 105 milions d'euros dels 176 milions pressupostats, a penes van invertir el 40,5% del que es preveu. Mentrestant, l'any 2018 es van deixar per invertir 93 milions d'euros dels 171 milions previstos, només van executar el 45,7% del pressupostat. En 2017 van deixar d'invertir 69 milions d'euros i en 2016 no van arribar als barris inversions previstes per valor de 58 milions.

Catalá afirma que seran més de 500 milions d'euros al tancament de 2021 sense invertir. És una xifra que evidencia la falta de capacitat i treball del Govern de Ribó i PSOE "més pendents dels seus egos personals que de donar resposta als ciutadans de València que pateixen cada dia més l'embós de l'administració, la major pressió fiscal d'Espanya segons l'OCU, i València ha perdut la capitalitat que sempre va tindre amb governs del PP".

Inici d'any ple de batalletes

Catalá ha assenyalat que l'inici de l'any del govern confirma que "l'equip municipal està trencat. No es coordinen, cadascun defensa una posició, i són incapaces de treballar i gestionar en favor dels valencians".

En aquest sentit, ha dit que ahir en el Tribunal de les Aigües es va viure una situació vergonyosa apareixent dos regidors de l'equip de govern defensant 2 qüestions diferents sobre el problema de les aigües fecals que aboca el ramal d'Alegret (séquia Mestalla).

D'altra banda, ha revelat que el projecte de residència/hotel projectat en Zaidia té informes desfavorables. "No entenem com estan passant-se la pilota Compromís i PSPV i no diuen als veïns la veritat, que hi ha informes desfavorables i el projecte no es pot realitzar".

Finalment, ha mostrat la seua sorpresa després que la vicealcaldessa rebutjara el Parc Aquàtic al costat de Bioparc i, no obstant això, no té expedient en el seu departament, ni en el Cicle Integral de l'Aigua. "No entenem en què es basa el rebuig".

Destacats