Catalá: “L'estocada fiscal a l'activitat econòmica de Ribó arriba fins als 55 milions”

Ribó i PSOE, en plena crisi sanitària, recapta d'IBI comercial 6,7 milions d'euros més que l'any passat amb pujades entre el 3 i el 13%, malgrat que la majoria han estat mesos tancats

Guardar

terrazas torrent
terrazas torrent

La portaveu del Grup Popular; María José Catalá, ha revelat hui que el govern municipal de Ribó i el PSPV porta recaptats fins hui 6,7 milions d'euros més IBI respecte al passat exercici pressupostari.

Aquest augment de la recaptació, ha explicat Catalá, "és conseqüència de la pujada generalitzada d'impostos i taxes municipals que va aprovar l'Ajuntament en 2019 i que s'està cobrant enguany, i que ha suposat un increment d'entre el 3% i 13% per a establiments comercials, oficines i locals d'hostaleria"

La portaveu popular ha lamentat que "Ribó i el PSPV no siguen sensibles amb l'impacte econòmic que està tenint la pandèmia de COVID en sectors com el de l'hostaleria i el comerç.

Respecte a l'increment de la recaptació per a la pujada de l'IAE, en el que portem d'any, s'ha recaptat 2,25 M€ més que en 2019. Aquest increment repercuteix en 3.329 empreses. Per tant, l'estocada fiscal a l'activitat econòmica es tradueix, ara com ara, 8,9 M€

Els principals afectats per la pujada d'impostos decretada per Ribó i el PSVP, ha advertit Catalá, "són els comerços, indústries, hostaleria i oficines que han pagat d'entre un 3% i un 13% més d'Impost de Béns immobles (IBI). Tots això, en plena crisi sanitària i amb la majoria d'aquests negocis tancats i sense ingressos durant mesos.

La pujada de la pressió fiscal d'Ajuntament, "ha repercutit als negocis que generen ocupació i que estan patint ERTES per la falta d'ingressos pels mesos de confinament".

PLE Pressupost: El PP votarà en contra de mantindre la pujada d'impostos

María José Catalá ha recordat que "el Grup Popular ha presentat reclamacions al pressupost per a "frenar la pujada d'impostos" i diferents propostes a través de mocions per a reduir la pressió fiscal l'any 2021, però la resposta del Govern de Ribó i PSOE és deixar sobre la taula totes aquestes iniciatives. "Les últimes iniciatives les presentem en la Comissió d'Hisenda per a posar en marxa incentius fiscals com l'eliminació de la taxa de taules i cadires però la resposta del Govern de Compromís i PSOE va ser votar en contra".

Destacats