Carakollection, l'actual exposició del Mercat de Colón pel seu 100 aniversari

Aquesta exposició compta, també, amb un caragol decorat en homenatge al Mercat de Colón

Guardar

facebook.commercadocolonvalencia (2)
facebook.commercadocolonvalencia (2)

El 24 de desembre, el Mercat de Colón celebra el seu cent aniversari. Per aquest motiu, durant els mesos d'octubre, novembre i desembre, s'han organitzat diferents activitats culturals i gastronòmiques per a celebrar aquesta data tan assenyalada.

Després de l'exposició de la Fundación Cursol, ha arribat el torn de 'Carakollection', una mostra original de caragols gegants, que han sigut dissenyats per diferents artistes valencians com Álex Alemany, Antoni Miró, Jordi Sellés, Moisés Gil, Ignacio Trelis o José Piñero.

Foto: facebook.com/mercadocolonvalencia Foto: facebook.com/mercadocolonvalencia

Aquesta mostra, que ha recorregut diverses ciutats d'Espanya, està formada per 25 caragols de cartó pedra i dos metres de longitud, que cadascun dels artistes ha decorat fent homenatges al cinema, al·legories nadalenques o mostrant referències tant a València, com a Alcoi, en ser la localitat on sorgeix aquesta exposició tan creativa i sorprenent.

A més, cal no oblidar que els caragols no són solament un element molt característic de la nostra gastronomia, en estar present en plats típics valencians com la paella, sinó que també és un dels elements decoratius que formen part de la façana del Mercat de Colón des de fa un segle, quan va ser concebuda per l'arquitecte Francisco Mora.

I és per aquest motiu pel qual 'Carakollection' també ha comptat amb un element molt especial. Es tracta d'un caragol decorat en blanc i roig, com el logotip del Mercat de Colón, i simulant les peces del trencadís característic de la façana d'aquest mercat.

L'exposició 'Carakollection' podrà visitar-se fins al 30 de novembre.

Destacats