Cañizares cola la llei de l'Eutanàsia a missa: "Sant Josep és exemple de defensa de la vida i patró de la bona mort"

A la catedral de València s'ha realitzat una xicoteta ofrena a portes tancades després de completar l'aforament recomanat per Sanitat

Guardar

ofrenda falles 2021
ofrenda falles 2021

El cardenal i arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha destacat avui l'exemple de San José per la seua "fidelitat a prova, la seua fermesa indestructible a Déu, l'home de la discreció, sense gestos populistes ni escarafalls, així com pels seus principis ferms i vàlids" en defensa de la vida i la família, que li fan ser "llum d'esperança avui per a tots nosaltres".

Durant la celebració eucarística ha fet referència a l'aprovació de la Llei d'Eutanàsia i ha assenyalat que "San José és patró de la bona mort, ens obre a l'esperança, a pesar que ahir va ser dia de duel per l'aprovació en el Congrés dels diputats de la llei de l'eutanàsia, indigna contra la vida, contra la llibertat, llei de la por que sembra descoratjament i desesperança, quina decepció veure a diputats posats en peus aplaudint, una derrota de l'home. Espanya es va cobrir ahir de dol i de plor, els polítics han d'estar al servei del bé comú i no de les ideologies. Sent molt dir això. Cal reaccionar en positiu afirmant la vida i la família, com San José, que és on està l'esperança".

L'arquebisbe de València ha indicat que "el patrocini de San José és necessari per a l'Església com a obstinació de renovació i de caminar per sendes de justícia i honradesa, de reevangelització de països, com la nostra, en els quals la religió i la vida cristiana van ser florents i ara estan sotmesos a dura prova".

A. Sáiz / AVAN

"Malgrat la pandèmia, no ha faltat l'anhel del poble per la Verge"

L'arquebisbe de València, Cardenal Cañizares s'ha referit a la suspensió de les falles, per la pandèmia, i especialment de l'ofrena de flors solemne a la patrona, "un acte enterament religiós, que està en el centre de la festa Josefina. Celebrem la Festa de San José, no amb la solemnitat d'altres anys a causa de la pandèmia que ens acompanya i ens fa sofrir, no obstant això ho celebrem amb intensitat religiosa, si cap més profunda i fecunda, ja que enguany la celebrem amb especial goig per l'Any Jubilar dedicat a San José convocat pel Papa Francesc amb motiu del 150 Aniversari de la declaració com a Patró de l'Església Universal".

Malgrat la pandèmia, ha afirmat, "no ha faltat el clam ni l'anhel de València per la seua Mare i per això enguany, "la diòcesi ha previst que l'ofrena de flors s'haja fet en les parròquies, a les quals han acudit milers i milers de persones, com a homenatge devot dels fills a la Mare".

D'igual manera "en aquests tres últims dies per la visita de la Mare de Déu, València s'ha vist embolicada en una alegria i goig molt especials", en referència a la visita que ha realitzat la imatge pelegrina de la patrona en el Maremóvil als barris de la ciutat, per a passar al costat d'hospitals, asils, residències de majors i cementiris, en resposta "al clam dels valencians que anhelaven la visita de la Verge, sobretot als malalts i pobres, dels oblidats".

A. Sáiz / AVAN

L'arquebisbe de València ha començat assenyalant que "necessitem la custòdia de San José que s'identifica amb els pobres, els desvalguts, els que sofreixen, els que estan solos... No oblidem que és també patró de les missions. Pense de manera especial en aquells països on els cristians estan sent durament perseguits i massacrats, davant la passivitat i silenci dels qui regeixen els destins dels pobles. Invoquem a San José en la tasca de cooperació missionera en què està compromesa la nostra Església a València".

Conclosa l'homilia ha continuat la celebració amb l'ofrena de flors de les falleres i les seues corts d'honor davant la imatge de la Verge.

Arxivat a:

Destacats