Campanar, Quatre Carreres, Jesús o Patraix, els barris amb major incidència del virus

Guardar

campanar
campanar

La incidència del coronavirus en les aigües residuals de la ciutat de València augmenta molt significativament, segons revelen les dades de les dues últimes setmanes facilitades per la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía. "Els nivells de restes de coronavirus en les aigües residuals de la ciutat són alts i corroboren l'empitjorament de la situació. La corba, lluny de doblegar-se, continua en ascens", ha assegurat la regidora qui ha advertit que la presència del virus en les aigües residuals "no és homogènia en tota la ciutat".

Els barris més afectats, d'acord amb les dades recollides, són Trànsits i Pla del Real, Campanar, Algirós, Benimàmet, Benicalap, Orriols i Mestalla, així com els eixos de Manuel Candela i Eduardo Boscá. Quatre Carreres i l'entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències també tenen una incidència més elevada que en la resta de la ciutat.

Si bé els barris esmentats són on major presència del virus s'ha localitzat, per damunt de la mitjana de la ciutat també es troben Castellar, Jesús i Patraix. Amb nivells també significatius, però per davall de la mitjana se situen Malilla, Ciutat Vella, Poblats Marítims, Benimaclet, Arrancapins, Tres Forques, Olivereta, Fontsanta i Sant Marcel·lí. Les zones en les quals la incidència és menor corresponen a Russafa, El Saler, Natzaret, el Perellonet, Poblats Marítims i El Palmar.

Elisa Valía assegura que les dades "són preocupants inequívocament", atés que "els índexs estan augmentant i es troben en els nivells més alts des que iniciem les anàlisis, el passat 12 de maig". La regidora fa una "crida a la responsabilitat" i sol·licita "reduir al màxim i a l'estrictament imprescindible els desplaçaments i les reunions socials per a evitar que el coronavirus continue expandint-se a la ciutat". Recorda que "el confinament domiciliari és una mesura que restringeix drets fonamentals i devem entre tots i totes evitar arribar a una situació que obligue a prendre mesures en aqueixa direcció".

Arxivat a:

Destacats