Bonig adverteix a Puig que l'Hospital de campanya no reuneix les condicions per a acollir a pacients segons revelen diversos informes de Sanitat

Li demana que "el resolga" com més aviat millor o demane ajuda a l'Exèrcit per a traslladar-lo a Fira València

Guardar

bonig reunion puig covid
bonig reunion puig covid

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha advertit hui al president de la Generalitat, Ximo Puig, que els hospitals de campanya "no reuneixen les condicions necessàries per a assumir els 280 llits que ahir es van anunciar perquè vagen pacients lleus i moderats" i li ha demanat que "el resolga" o demane ajuda a l'Exèrcit per a traslladar-lo a Fira València.

Així, ha fet públic dos informes de Prevenció de Riscos Laborals de l'Hospital la Fe, del mes de novembre, i un informe del dilluns, on es posa de manifest les deficiències de l'hospital i on no es recomana la seua utilització.

Per això, el PPCV ha demanat a Ximo Puig que els hospitals de campanya que encara no han acollit a pacients des que van ser anunciats el mes de març de l'any passat, que aquestes infraestructures "reunisquen tots els requisits sanitaris necessaris, i si no, que es traslladen a Fira València, i demanen ajuda a l'Exèrcit per a muntar-los amb totes les garanties".

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes després de mantenir una reunió "cordial" amb el president de la Generalitat a petició de la presidenta del PPCV a qui ha demanat "que diga la veritat i que coordine la informació" amb els ajuntaments i els sectors afectats.

"Un governant ha de dir la veritat, sense causar alarma, però sense falsejar les dades, i li he demanat que aquesta informació siga bidireccional amb els alcaldes, perquè ja saben que hi ha una profunda preocupació entre els alcaldes que no reben informació respecte de la Generalitat i no és el moment de fer política sinó de gestionar", ha assenyalat.

"Li hem transmés al president nostre profunda preocupació davant la falta d'informació. Els nostres alcaldes, que estan en la primera línia, són aliats del senyor Puig, per a resoldre els problemes i salvar vides i ens ha traslladat que millorarà aquesta coordinació".

Unanimitat de criteri

Així, ha recordat que el PPCV sap "el que és prendre mesures dures i sofrir les conseqüències d'aquestes decisions" però és necessari que hi haja una sola veu en el Consell no tres veus, "no pot ser que de la sensació que hi ha experts del PSOE, experts de Compromís i experts de Podemos. El que hagen de parlar que ho facen entre aquestes parets, però quan s'isca ací fora, solament els demanem unitat de criteri perquè la situació és molt dura".

Per tot això, la presidenta del PPCV li ha demanat al president "unitat de criteri" perquè "el pitjor que ens pot passar en aquesta crisi sanitària i econòmica és que en aquests moments d'incertesa no hi haja unitat de criteri". Per a això, ha assenyalat que "és fonamental que al costat del grup d'experts agafe professionals que estiguen al peu del canó, que és als hospitals, en la gestió sanitària, és fonamental perquè, després, els protocols cal aplicar-los a la realitat i qui viu aquesta realitat són aquests professionals".

A més, ha afegit, la coordinació per a traslladar pacients a la privada ha d'estar en mans d'un gestor sanitari, un professional que conega el sector i que "estiga a peu del canó. No pot ser que els hospitals públics al final acaben tenint hospitals privats de referència per aquesta falta de coordinació que estem veient".

Economia

En matèria econòmica, ha afegit, "cal prendre mesures urgents perquè només s'han pres mesures restrictives. El Govern d'Espanya hauria d'estar coordinant un pla amb les comunitats autònomes, diputacions i ajuntaments per a donar ajudes en vena a les empreses dels sectors que més estan sofrint els efectes de la pandèmia i que han de ser compensats per totes les administracions".

La presidenta del PPCV ha demanat liquiditat a les empreses, i ha sol·licitat que, en l'àmbit estatal, autonòmic i local, es modifique la legislació perquè si hi ha restriccions i limitacions en els aforaments i en els horaris també els impostos siguen reduïts en la mateixa proporció.

Isabel Bonig ha fet una crida a la prudència i a la responsabilitat, i ha tornat a traslladar el suport del PPCV a tots els professionals sanitaris de tots els sectors implicats en aquesta pandèmia, perquè la situació que s'està vivint és "molt complicada i gràcies a la immensa professionalitat de tots aquests professionals aconseguirem superar-la".

Destacats