Benestar Social i Policia Local reforcen la coordinació per millorar la seguretat dels animals

Guardar

perro-en-la-avenida-gregorio-gea-de-mislata
perro-en-la-avenida-gregorio-gea-de-mislata

Les regidores de Benestar Animal, Glòria Tello, i de l’Àrea de Protecció Ciutadana, Anaís Menguzzato, han mantingut una reunió de treball amb l'entitat gestora del centre d'animals abandonats, Modepran, per analitzar els protocols d’actuació en circumstàncies en què la seguretat dels animals es veu compromesa. L’objectiu, segons han explicat, és reforçar la coordinació en eixos casos per garantir el benestar dels animals a la nostra ciutat.

“Volem reforçar qualsevol aspecte que ens ajude a millorar la resposta davant situacions d’abandonaments o maltractament d’animals. Benestar Animal és una regidoria de nova creació en este mandat i és un objectiu fonamental aconseguir una coordinació òptima amb la resta de Regidories i servicis municipals”, ha explicat Tello.

Un dels aspectes abordats en la reunió és el reconeixement a les persones que voluntàriament es fan càrrec de cuidar les colònies felines a València. “Eixes colònies realitzen una tasca molt beneficiosa per a la nostra ciutat i les persones que les controlen són molt importants per a nosaltres”, ha destacat Tello, qui ha recordat que amb la posada en marxa del Pla Colonial Felí es va iniciar la tramitació d’uns carnets que les reconeixen com persones col·laboradores d’eixes colònies. “Ens trobem en el procés de dotació a estes persones d'un carnet que les reconega i pose en valor el seu treball. No obstant açò, ens sembla important que la Policia Local conega este projecte que des de Benestar Animal hem posat en marxa”, ha dit. En eixe sentit ha afegit que serà important continuar amb la tasca pedagògica perquè la ciutadania conega i aprecie la funció que fan.

D’una altra banda, també s’ha concretat el protocol a seguir quan algun veí o veïna detecte que hi ha un animal abandonat. En eixe cas se sol·licita que ho comuniquen immediatament a la Policia Local perquè esta informe a la protectora d’animals Modepran, que tindrà la comesa de recollir l'animal.

Altres aspectes tractats per les dos regidores, a sol·licitud de l'entitat gestora, són la necessitat de reforçar el control policial en l'obligatorietat que els gossos vagen identificats amb xip, el protocol d'actuació amb gossos potencialment perillosos o la prohibició de cria no autoritzada d'animals per la seua posterior comercialització.

Per últim, la regidora de Benestar Animal ha traslladat a l'entitat gestora Modepran la informació de totes les mesures preses per la Regidoria per combatre els casos d'assalt al centre d'adopció d'animals, com ara el reforç en vigilància policial i tècnica.

Arxivat a:

Destacats