Així avança la construcció de la nova estació València Joaquín Sorolla

Un any després de l'inici de les obres del Canal d'Accés, s'estan produint avanços significatius en infraestructures clau

Guardar

Infografia de la futura estació València Joaquín Sorolla
Infografia de la futura estació València Joaquín Sorolla

El projecte del Canal d'Accés de València i la remodelació de l'estació de Joaquín Sorolla ha marcat el seu primer any de desenvolupament amb significatius avanços, consolidant-se com una de les actuacions ferroviàries i urbanístiques més ambicioses en la història recent de la Comunitat Valenciana. Amb una inversió prevista de 665 milions d'euros, més del 75% dels recursos necessaris, és a dir, uns 500 milions d'euros, ja han sigut contractats per a impulsar esta transformació clau per a la capital i el Corredor Mediterrani.

Una de les obres més destacades està sent la renovació de l'estació de València Joaquín Sorolla. Concretament, en el projecte de remodelació i ampliació de la infraestructura i la urbanització de l'entorn, s'han realitzat progressos significatius en els últims mesos. Per exemple, s'ha construït un edifici exterior de 2.000 metres quadrats per a ús comercial de viatgers i ciutadans, amb els treballs estructurals pràcticament completats.

Les obres, a càrrec d'Adif AV, han reunit a més de 300 professionals i avancen a bon ritme en diverses àrees fonamentals. Entre elles, destaquen les estructures, les cobertes, les actuacions en l'estació i els desviaments necessaris per a l'execució del futur túnel d'integració.

Infografia de la futura estació València Joaquín Sorolla
Infografia de la futura estació València Joaquín Sorolla

Desviament de l'alta velocitat

Una de les principals metes del projecte és mantindre la circulació ferroviària, la qual cosa ha portat a una planificació meticulosa de les obres per fases, assegurant la compatibilitat amb el trànsit i la mobilitat dels viatgers.

Una de les etapes clau d'este primer any ha sigut la finalització del desviament provisional de la LAV Madrid-València, permetent alliberar espai per a abordar l'execució de les estructures del futur túnel d'integració. Això ha requerit una labor intensiva, incloent-hi la instal·lació de vies, catenàries, sistemes de comunicació i seguretat, així com la realització de més de 1.300 controls de qualitat i seguiment estructural.

El projecte també ha avançat en altres fronts, com el moviment de terres i la construcció d'estructures com a pantalles i lloses per al futur túnel. S'han excavat més de 900 metres de pantalles i s'ha completat l'execució de part de les lloses que formaran la coberta del canal.

A més, s'ha prestat especial atenció a la gestió ambiental i al tractament de residus, arreplegant i gestionant un total de 403.000 tones de materials durant este primer any.

El projecte del Canal d'Accés de València i la remodelació de l'estació Joaquín Sorolla constituïxen una operació crucial per a la integració del ferrocarril en la capital valenciana, així com per al desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Infografia de la futura estació València Joaquín Sorolla
Infografia de la futura estació València Joaquín Sorolla

Operació clau per a la ciutat i el Corredor Mediterrani

El projecte del Canal d'Accés de València i la remodelació de l'estació de València Joaquín Sorolla constituïxen una operació clau per a la integració del ferrocarril en la capital valenciana.

Esta actuació contempla la integració de les vies d'accés a les estacions de València Nord i València Joaquín Sorolla, contribuint a la cohesió dels barris i alliberant terrenys per al desenvolupament urbanístic de la ciutat. Així mateix, aborda la transformació de Joaquín Sorolla, incloent-hi l'ampliació del seu aparcament, per a respondre a l'increment de la demanda derivat de la liberalització del transport ferroviari de viatgers i el desenvolupament del Corredor Mediterrani. D'esta manera, s'impulsarà una mobilitat més sostenible, vertebradora i intel·ligent, entorn del ferrocarril com a mitjà de transport de referència.

Del total d'inversió, un 75% ja es troba contractada per a les actuacions d'integració de les vies d'accés a les estacions i la remodelació de València Joaquín Sorolla, així com la instal·lació dels sistemes de seguretat i comunicacions. Completen el projecte altres obres en fase de redacció: instal·lacions de protecció civil i seguretat dels túnels d'accés a València; nou canviador a l'entorn del Nus Sud/Font de Sant Lluís; estacionament de suport per a trens en l'àrea de Font de Sant Lluís; adequació dels túnels d'ample convencional; i instal·lacions de Control, Comandament i Senyalització (CMS).

Finançament

El Canal d'Accés de València és un projecte impulsat per la Societat València Parc Central, finançat per Adif AV (50%), la Generalitat Valenciana (25%) i l'Ajuntament de València (25%).

Les obres del Canal d'Accés de València i la remodelació de l'estació Joaquín Sorolla compten amb finançament europeu a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat per la Unió Europea NextGenerationEU.

Destacats