Arranca la campanya de vacunació de la grip amb l'objectiu de vacunar al 65% de majors de 65 anys

Guardar

vacunacion-gripe
vacunacion-gripe

La campanya de vacunació de la grip arranca aquesta setmana amb l'objectiu fixat, segons ha establit el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, d'aconseguir vacunar el 65 per cent de les persones majors de 65 anys i el 40 per cent entre els professionals sanitaris i les embarassades.

La finalitat és anar acostant-se a l'objectiu establit per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Comissió Europea d'aconseguir cobertures de vora el 75 per cent en el grup de majors "tan prompte com siga possible", així com d'augmentar la vacunació en professionals sanitaris i grups de risc.

Per açò, el departament que dirigeix actualment en funcions María Luisa Carcedo establirà estratègies que permeten el mesurament de cobertures en els grups d'alt risc de complicacions per presentar condicions clíniques especials, i s'intentarà aprofitar "qualsevol contacte" amb el sistema sanitari per a establir la recomanació de vacunació.

MANS NETES

Com a conseqüència del començament de la campanya de vacunació, la regió Europea de l'OMS ha subratllat la importància que, a més de vacunar-se, la població tinga "bons modals" a l'hora d'esternudar i tossir i mantinga les mans netes per a evitar la propagació del virus de la grip.

De la mateixa manera s'han pronunciat des del Ministeri de Sanitat els qui han donat motius a la població, especialment als grups de major risc, per a vacunar-se contra la grip: per a no deixar de gaudir de les aficions, per a seguir compartint diversió, perquè "el viatge dels teus somnis t'espera", i per a continuar gaudint del temps amb els sers estimats.

Destacats