Aprovat el conveni per a prestar servici a quatre pobles de l’àrea metropolitana de València

Guardar

1444985082_476052_1444985219_noticia_normal
1444985082_476052_1444985219_noticia_normal

El Ple ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de València sobre delegació de la prestació del Servici de Transport Públic Interurbà de viatgers entre València i els municipis d'Alboraia, Montcada, Paterna i Vinalesa. Este conveni de cessió de competències permetrà que els autobusos de l'EMT tornen a estes poblacions, on no arribaven des de 2012, quan l'anterior Govern municipal va deixar de prestar el servici al no arribar a un acord econòmic amb els municipis veïns.

El regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi, ha destacat el vessant metropolità de l'acord i ha assegurat “que és bo per a tots i a partir de setembre retornarà l'autobús a quatre pobles que el van perdre l’any 2012. Des d’eixe any València no tenia contracte programa de finançament del transport públic per part del Govern central, “quan Madrid ha rebut enguany 126 milions d'euros i Barcelona 98 milions”.

Grezzi ha afegit que el transport públic no ha de ser matèria d'enfrontament “i menys en l'àrea metropolitana, on els pobles estan separats per un carrer”. Dins d'eixa visió metropolitana, Grezzi ha destacat la creació de l'Autoritat Metropolitana del Transport, que començarà a funcionar efectivament l’any 2017, “el nostre objectiu és oferir els millors mitjans públics de transport i disminuir la incidència del transport privat en la ciutat de València, on actualment entren 150.000 automòbils diaris”.

D'altra banda, pel que fa la gestió metropolitana en representació de Ciutadans, el regidor Narciso Estellés ha manifestat que el seu grup recolza un concepte metropolità de la xarxa de transports per a optimitzar costos entre tots els municipis, però ha denunciat la incapacitat de l'equip de Govern per a gestionar amb sentit metropolità. Per part del grup Popular, que s'ha abstingut en la votació, el regidor Alberto Mendoza ha recordat que Mislata es queda fora de l'acord i que la Generalitat i la Diputació han salvat l'Ajuntament “potser per haver comprat aparcaments a preu d'or”, referint-se a l'operació del pàrquing de la plaça de Bruges.

Davant l'al·legació del regidor del grup Popular, Alberto Mendoza, que amb el conveni no s'oferix “res nou”, el responsable de Mobilitat Sostenible ha recalcat que el Govern municipal “ha restaurat les línies que vostés van eliminar el 2012, hem posat en marxa altres de noves, hem aconseguit un increment de viatgers de més d'un 10% i hem contractat nous conductors. També hem aconseguit beneficis, entre altres els més de 300.000 euros que rebrà l'EMT per donar servici als pobles, quan amb vostés els autobusos perdien diners”.

Arxivat a:

Destacats