Antifrau va reprendre la investigació dels sobresous a l'Ajuntament de València després de passar per Fiscalia

Guardar

ayuntamiento valència
ayuntamiento valència

L'Agència Valenciana Antifrau va reprendre fa uns dies la investigació sobre els sobresous de regidors de l'Ajuntament de València durant la passada legislatura (2015-2019) després de passar per Fiscalia arran de la denúncia d'"una tercera persona".

Així ho ha confirmat aquest dimarts el director de l'oficina Antifrau, Joan Llinares, després d'entregar la memòria de 2020 en Les Corts. Aquesta investigació anirà en el balanç de 2021 perquè continua en marxa.

Es tracta del cobrament de 772.000 euros en sobresous de deu regidors del PSPV, Compromís i València en Comú en l'anterior mandat. En concret, s'investiga si els edils es van fixar un complement de 25.000 euros a l'any per a cobrar el mateix sou que un amb dedicació exclusiva.

Llinares ha recordat que aquest cas va entrar en Antifrau en 2019, quan també "una tercera persona va presentar la mateixa denúncia en Fiscalia" i això obliga a paralitzar les diligències de l'agència.

Ara, "quan Fiscalia o el Jutjat d'Instrucció comunica que s'ha arxivat o que no hi ha cas penal", Antifrau ha représ la investigació. "L'expedient està en marxa i quan s'acabe l'anàlisi i la investigació se sabran els resultats", ha resolt el director.

Aquest dilluns, l'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), va assegurar que la decisió que va portar a aplicar en les seues nòmines un complement es va fer "legalment" i "amb el vistiplau de la Intervenció" municipal, a més de recordar que "ningú va dir absolutament res: ni el PP ni Ciutadans".

Destacats