ANPE critica que els responsables covid dels col·legis facen la formació fora del seu horari laboral

Guardar

clase colegio guarderia
clase colegio guarderia

El sindicat d'ensenyament ANPE ha denunciat que els 'responsables covid' dels centres educatius hauran de fer la formació fora del seu horari laboral i ha criticat que la Conselleria d'Educació "continua empitjorant progressivament les condicions laborals dels docents".

L'organització ha assenyalat que "en tots els centres ha d'haver-hi almenys un responsable Covid, si bé en molts, a causa de les seues dimensions i horaris, requereixen fins i tot tres o quatre".

"No és l'única coordinació que els docents duen a terme, ja que en els centres ja existeixen les figures dels coordinadors TIC, d'aula d'informàtica, d'ESO o de cicles, de formació, d'igualtat i convivència o de Xarxa de Llibres", ha precisat en un comunicat.

En aquest context, ha alertat que "totes són coordinacions per al bon funcionament dels centres i directament associades a la docència, encara que mai acompanyades de la descàrrega d'hores lectives necessàries per a poder dur-les a terme".

Aquesta nova figura de coordinació, per a la comesa de la qual els responsables requereixen formació especialitzada "pel fet que no té cap relació amb la docència, ha sigut imposada ara a tots els centres, en negar-se la Conselleria a implantar la necessària ara més que mai figura de l'infermer escolar", ha retret.

Així, ha censurat que es tracta "d'una tasca addicional que ara han d'assumir diversos milers de docents i que se suma a l'actual càrrega lectiva i de tasques burocràtiques".

ANPE ha rebutjat que aqueixa formació es duga a terme fora de l'horari laboral i "en molts casos passades diverses hores de la fi de la seua jornada en el centre i durant diversos dies, dificultant així la conciliació familiar i afegint una altra aportació extra d'hores no remunerades i exigeix un canvi de criteri".

El sindicat lamenta que la Conselleria d'Educació "continue empitjorant progressivament les condicions laborals dels docents, a més de ser una de les poques comunitats d'Espanya que encara no ha aplicat als seus funcionaris l'increment salarial del 2% pactat per a enguany".

Destacats