"Amb aquesta situació tan extrema només ens queda demanar el rescat per al sector de l'oci nocturn"

La Federació Nacional d'Empresaris d'Ocis i Espectacles es pronuncia després de conéixer les noves mesures que tanquen l'oci nocturn

Guardar

ocio nocturno ep
ocio nocturno ep

Les mesures anunciades per Salvador Illa, ministre de Sanitat, divendres passat després de la reunió en línia amb els presidents autonòmics tancaven de manera definitiva l'oci nocturn d'Espanya. Com era d'esperar, les reaccions dels més afectats en el sector no han tardat. És el cas del sector empresarial que es dedica a l'oci nocturn i que de nou es veu colpejat pel Coronavirus. De moment tenien limitat l'aforament, però així i tot, la gent no s'atrevia a eixir per por del contagi, la qual cosa feia una obertura deficitària. 'España de noche' és la Federació Nacional d'Empresaris d'Ocis i Espectacles i hem volgut parlar amb el seu secretari general, José Carbonell, perquè ens explique com han sigut rebudes les noves restriccions en el món de la nit.

"Nosaltres acatarem totes les mesures que s'establisquen perquè el nostre principal desig és que es frene l'expansió del coronavirus però, lamentem moltíssim que no es tinga en compte al nostre sector a l'hora de prendre decisions", conta Carbonell. I és que els empresaris que es dediquen no sols a posar en peus discoteques, sinó també bars de copes i pubs, no entenen com no poden avisar-los a ells prèviament de les decisions. "Hi ha gent que ja té tot el cap de setmana programat, que s'ha gastat una inversió molt gran i que en qüestió de segons s'ha quedat sense res. Des de la nostra federació pensem que hauria de mostrar-se més respecte ja no cap al nostre sector, sinó a l'empresari", destaca el president.

Els locals, fins al moment estaven sent oberts a un 30% de la seua capacitat. Però encara, els empresaris que es dediquen al negoci de la nit asseguren que estaven lluny d'arribar al màxim permés d'afluència per la por al contagi. Això, unit als mesos que han hagut d'estar tancats pel confinament i les reduccions de personal per a ajustar-se a la demanda, fa que el nou tancament obligatori els aboque a una situació molt dramàtica. "Amb aquesta situació tan extrema sols ens queda demanar el rescat. No sols les discoteques, sinó també els espectacles nocturns, les orquestres i varietats... O ens rescaten o només ens queden tres opcions: fer un concurs voluntari de creditors, el tancament per part de la patronal o procedir a acomiadar", relata Carbonell afectat. El president es queixa que porten a la seua esquena molts mesos d'incertesa i que "és un sense viure". "Si s'ha de fer, s'avisa, però no un divendres a les 12.00 h quan ja està tot organitzat. Sense un pulmó econòmic que ens rescate, no podrem seguir", diu el president.

Arxivat a:

Destacats