Ajuntament i Generalitat constitueixen la comissió de seguiment del conveni de la Fórmula 1

Guardar

El regidor de Desenvolupament Urbanístic, Vicent Sarrià, ha anunciat que s’ha constituït la comissió de seguiment del conveni que en 2007 van signar la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament en teoria per a executar les connexions entre l’avinguda de França, Balears i la Marina. En paraules de Sarrià, “és evident que l’objecte, encara que el conveni no l’esmenta, era l’execució de les obres del circuit de Fórmula 1 al seu pas pel Grau”.

Segons assenyala el regidor Sarrià, fins hui “inexplicablement no s’havia constituït la comissió ni s’havia convocat cap reunió, a pesar que el conveni tenia unes determinacions molt importants per a l’Ajuntament”. En concret, Sarrià ha precisat que el conveni preveu “unes càrregues urbanístiques al voltant de 40 milions d’euros que l’Ajuntament ha de repercutir en el sector del Grau”.

En opinió del responsable de Desenvolupament Urbanístic, en este projecte els gestors anteriors de l’Ajuntament i de la Generalitat van actuar “de qualsevol manera, a colp d’ocurrència i improvisació i a hores d’ara ens hem trobat amb un conveni que només s’ha complit parcialment”. Sarríà ha indicat que amb la constitució de la comissió, les dos administracions han començat el treball per a “aclarir els termes en què s’han de complir les condicions econòmiques en la mesura que també, des de l’Ajuntament, hem apostat per garantir un desenvolupament urbanístic viable del sector del Grau”.

Sarrià ha recordat que l’equip de govern del Partit Popular “va optar per una gestió directa que s’ha demostrat impossible, entre altres coses per les càrregues urbanístiques. Retrotraurem el sector perquè es puga gestionar de manera indirecta, però lògicament cal fer ajustaments i avaluar les càrregues repercutibles a la urbanització”. El regidor d’Urbanisme ha subratllat que hui “s’inicia un treball que hauria d’haver estat resolt en 2007, quan els gestors anteriors van signar un conveni que hem comprovat que tenia trampa”.

Destacats