Ajuntament i Cambra València signen un conveni per afavorir l’emprenedoria femenina

Gómez destaca que amb aquest projecte “fem un pas més en la lluita contra la bretxa de gènere, oferint un servici amb atenció personalitzada de qualitat”

Guardar

1218 RdP JGL Gómez
1218 RdP JGL Gómez

La Junta de Govern Local ha aprovat un conveni amb Cambra València per afavorir l'emprenedoria femenina amb "atenció personalitzada de qualitat", així com la contractació de 44 persones menors de 30 anys en el marc del programa EMPUJU "perquè la joventut valenciana tinga la seua oportunitat laboral". Ho ha explicat aquest matí la vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'òrgan col·legiat. "Seguim treballant per continuar avançant en un mercat laboral més igualitari i que garantisca la igualtat d'oportunitats", ha remarcat la regidora.

Amb el conveni de col·laboració amb Cambra València es desenvoluparà el Programa de Suport a les Dones, que té com a objectiu afavorir l'autoocupació i l'activitat empresarial femenina i actuar com a instrument per a la creació i consolidació d'empreses liderades per dones amb inquietud emprenedora, amb una idea o programa de negoci o amb un pla de modernització o ampliació. L'Ajuntament finança amb 12.000 euros el projecte, amb el qual "fem un pas més en la lluita per tancar la bretxa de gènere, oferint un servici per a afavorir l'emprenedoria femenina amb atenció personalitzada de qualitat".

A més, "continuant amb la línia d'una València d'oportunitats, el pròxim 30 de desembre comencen el seu contracte de treball a l'Ajuntament 44 joves menors de 30 anys", en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil (AVALEM JOVES)-Programa EMPUJU, per executar obres o servicis d'interés general en diferents servicis municipals. La duració del contracte són 12 mesos. "Continuem impulsant polítiques perquè la joventut valenciana tinga la seua oportunitat laboral", ha ressenyat Gómez.

Quant a la millora de la xarxa de sanejament, la Junta de Govern ha donat llum verda a les obres de desconnexió d'abocaments d'aigües residuals a la séquia de la Carrasca, "on hi ha habitatges que s'han detectat que estan abocant a séquies —als carrers de Santa Cruz de la Zarza, Rubén Darío i Clariano— i el que es pretén fer és un clavegueram a la zona de la Carrasca per connectar aquests abocaments, desconnectar-los de la séquia, i conduir-los a depuració". Els treballs suposen una inversió superior al mig milió d'euros. A aquesta actuació se suma la desconnexió d'abocaments de les habitances situades en sòl no urbanitzable a la zona del camí del Tremolar, camí de l'Alter i entorn de la carretera de la Font de Masiá, amb la contractació de les obres de clavegueram per import de 2.200.000 euros.

D'altra banda, la vicealcaldessa ha recordat que l'Ajuntament modificarà el calendari de pagament d'impostos municipals "perquè qualsevol ciutadà puga retardar fins al 12 de juliol de 2021 el pagament dels tributs" i "minorar les conseqüències de la covid-19". L'edil també ha traslladat el "suport de la corporació als i les periodistes, que aquest matí s'han unit en un minut de silenci per defensar els seus drets laborals que s'estan veient greument perjudicats per la crisi". Sandra Gómez ha posat l'accent que "qualsevol societat que aspire a ser lliure ha de ser capaç de dotar-se d'un sistema que garantisca a les seues ciutadanes i ciutadans l'accés a la informació, que és un element de la democràcia, tal com estableix l'article 20 de la Constitució".

Arxivat a:

Destacats