Ajudes per a material escolar per a l'alumnat de segon cicle d'Infantil de València

Guardar

campillo
campillo

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí la convocatòria d'ajudes per a material escolar per a alumnes de Segon Cicle d'Educació Infantil, corresponents al curs 2019/2020. Al final de la reunió de la Junta, el portaveu municipal i vicealcalde, Sergi Campillo, ha informat sobre els assumptes tractats en aquesta primera sessió del mes d'octubre.

El total de fons que es destinen a aquestes ajudes ascendeix a 370.000 euros que, tal com ha explicat Campillo, «pretenen promoure la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació i compensar les famílies que estan en situació desfavorable donant-los el suport i els recursos econòmics necessaris perquè puguen adquirir material escolar per als seus fills i filles escolaritzats en col·legis públics de la ciutat». Poden accedir a aquestes ajudes les famílies empadronades a la ciutat i, a l'hora de baremar les sol·licituds, es tindrà en compte la renda familiar, les possibles situacions de diversitat funcional o de dependència, així com els casos de violència de gènere. Les ajudes hauran d'anar destinades a l'adquisició del material escolar informàtic necessari per al curs, en funció de les instruccions de cada centre. El termini per a formalitzar les peticions s'estendrà fins vint dies després de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província.

MUNICIPALITZACIÓ DEL SERVICI DE RECOLLIDA D'ANIMALS

Sergi Campillo ha anunciat també, en el context de municipalització dels servicis públics que promou el consistori, l'aprovació de la convocatòria per a contractar el servici de captura d'animals errants o abandonats i la recollida i gestió d'animals en la via pública i en centres d'acolliment, així com la gestió i retirada de residus sanitaris.

S'ha aprovat convocar un procediment obert per a formalitzar un contracte plurianual per import de 475.000 euros per a la prestació d'aquest servici «per motius tant de benestar animal com de sanitat pública», ha matisat l'edil, que ha recordat que «fins ara, els servicis s'han complementat amb personal propi municipal i personal subaltern, i aquest contracte ve a complementar la municipalització que es va iniciar fa uns anys».

Una vegada conclòs el procés, el contracte se signarà per dos anys (prorrogables a dos anys més) i contempla un servici permanent de 24 hores, de dilluns a diumenge, festius inclosos.

IMPULS A LES REHABILITACIONS AL CABANYAL

Durant la reunió de la Junta s'han aprovat diverses propostes d'impuls a les rehabilitacions al barri del Cabanyal, «un assumpte», ha subratllat el vicealcalde Sergi Campillo, «del qual aquest govern ha fet una aposta inequívoca per la rehabilitació i la convivència del barri».

En primer lloc, s'ha aprovat la contractació de l'execució de les obres de rehabilitació de dos habitatges dúplexs de propietat municipal, situats en el número 33 del carrer de Sant Pere i en el número 20 del carrer de Lluís Despuig. La inversió és de 340.000 euros, finançats pel Pla especial de suport a la inversió productiva en municipis de la Comunitat Valenciana, el Pla Confiança, i es preveu un termini d'execució de deu mesos. Tal com ha explicat el portaveu Sergi Campillo, «una de les prioritats d'aquest govern és aconseguir la plena efectivitat del dret a l'habitatge per part de la població general; per a això, hi ha d'haver una oferta suficient d'habitatge protegit i assequible a la ciutat».

«Aquesta iniciativa entronca amb la línia estratègica que el Govern municipal va iniciar en 2015: el govern per a les persones, amb especial incidència en l'àrea dels servicis socials», ha subratllat Campillo. En aquest context, la Junta ha adjudicat definitivament l'execució de les obres de rehabilitació de l'edifici municipal situat en el número 117 del carrer de la Reina, on s'adequarà el nou centre municipal de servicis socials del Cabanyal. El projecte compta amb un pressupost de 600.000 euros i un termini d'execució de 180 dies, «per la qual cosa, en pocs mesos, disposarem ja d'este nou centre municipal en un dels barris amb més necessitats d'atenció social de tota la ciutat», hi ha afegit l'edil.

El portaveu i vicealcalde ha recordat la voluntat de la Regidoria de Servicis Socials d'augmentar els centres municipals d'atenció social a la ciutat, com el nou centre que va començar a funcionar durant el mandat passat a la Saïdia, i el que s'ha adjudicat ara per al Cabanyal, «que descongestionarà el centre de Natzaret. I està previst posar en marxa altres dos nous centres municipals, un al Parc Central i un altre al barri de Benicalap», hi ha afegit Sergi Campillo.

Finalment, la Junta de Govern ha aprovat una subvenció en el marc de l'ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana) per a la rehabilitació d'un edifici situat al carrer de la Mare de Déu del Sufragi, 4. Campillo ha recordat que l'ARRU inclou tant una línia d'inversions públiques, com una part de subvencions per a l'àmbit privat, «de manera que les persones particulars del Cabanyal poden sol·licitar ajudes per a la millora dels seus habitatges». El portaveu i vicealcalde ha assenyalat que, de fet, «és plenament visible la quantitat de rehabilitacions que s'estan fent al barri després que en 2015 el Govern local decidira alçar el bloqueig al qual el govern anterior havia sotmés el barri amb una suspensió general de llicències de rehabilitació». «En 2015 es va decidir impulsar la rehabilitació i no la destrucció del barri, i tornar a atorgar llicències», ha assenyalat, i hi ha afegit que «la rehabilitació del barri necessàriament té un component privat que nosaltres volem impulsar i donar-li els recursos necessaris».

INVERSIONS EN CULTURA

Finalment, la Junta ha aprovat diversos assumptes de caràcter cultural. S'ha acordat l'adjudicació del contracte per a l'execució del projecte d'adequació per a ús tècnic de la Nau 3 del Parc Central, i fer les instal·lacions addicionals. La nau rehabilitada acollirà el Nou Ribes Espai Cultural, un contenidor amb capacitat per a 250 persones que serà escenari d'accions impulsades per l'Ajuntament i també directament per la ciutadania.

Es tracta d'una de les naus del conjunt de Ribes i el projecte per a l'adequació té un pressupost de 380.000 € amb un termini d'execució de 75 dies. «D'aquesta manera, el Parc Central no serà sol un magnífic jardí i un espai natural per a passejar i gaudir de la naturalesa, l'arquitectura i el paisatge, sinó també un espai d'usos culturals i socials, que volem que es convertisca en un dels centres neuràlgics de la ciutat», ha assegurat Sergi Campillo.

Finalment la Junta ha aprovat una subvenció de 160.000 euros per a la realització de la setena edició del festival Mostra Viva del Mediterrani, «el projecte que continua desenvolupant els valors de la cultura mediterrània actual reflexionant sobre les conseqüències dels moviments migratoris i obrint la ciutadania cap a les manifestacions artístiques i culturals del Mediterrani», en paraules de Sergi Campillo.

Arxivat a:

Destacats