Agost registra el segon major nombre de visites al balcó de l'Ajuntament

Guardar

visitas-balcon
visitas-balcon

Un total de 19.775 persones han visitat el balcó municipal i les dependències municipals durant el mes d'agost passat, la qual cosa suposa el segon major nombre de visitants des de l'any 2015, quan el Govern municipal va decidir obrir-lo a la ciutadania. En paraules de l'alcalde de València, Joan Ribó, «això reflecteix com les persones que visiten València inclouen cada vegada més l'edifici consistorial en els seus recorreguts turístics, així com que els veïns i veïnes de la ciutat s'acosten també a conéixer el seu ajuntament».

Des de juny de l'any 2015 són ja 702.928 les persones que s'han beneficiat d'aquest aspecte de l'anomenada «política de portes obertes» impulsada per l'equip de govern el mandat anterior, amb l'objectiu de «donar a conéixer la institució i acostar-la a la ciutadania». Fins a eixe moment, l'accés al balcó estava restringit, però, amb l'arribada del nou govern, es va garantir que qualsevol persona poguera conéixer i visitar aquestes àrees de la casa consistorial. Turistes i veïnat van poder entrar des d'eixe moment al balcó municipal, a més d'accedir també al Saló de Cristall (on cada dijous es realitza una representació cultural, generalment musical), a l'Hemicicle i al Museu Històric Municipal.

Tal com ha subratllat l'alcalde, Joan Ribó, «aquestes dades donen suport a la nostra política de portes obertes. El govern municipal ja no és entés com una elit allunyada de la gent; som un govern per a les persones, i que compta amb les persones».

La xifra de 19.775 visitants és la segona més alta des que es van obrir les portes del consistori. Únicament es va arribar a una xifra major l'agost de 2017, amb 20.841 visitants registrats. En tercer lloc, se situa el mes de desembre del mateix any, 2017, amb 19.465 persones.

Això suposa que, enguany, el nombre total de visitants del balcó municipal i les dependències de l'ajuntament ha superat les 100.000 persones: exactament han sigut 109.238 els ciutadans i ciutadanes que han gaudit de la visita al consistori fins a finals d'agost.

Arxivat a:

Destacats