Acció cultural augmenta la dotació de les ajudes a les sales escèniques privades fins als 350.000 euros

Guardar

0626 Maite Ibáñez (1)
0626 Maite Ibáñez (1)

La convocatòria d'ajudes a la programació en espais escènics de titularitat privada impulsada per l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Acció Cultural, compta enguany amb una dotació global de 350.000 euros davant dels 190.000 de l'exercici anterior, la qual cosa suposa un increment de 160.000 euros.

Així ho ha anunciat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern, qui ha explicat que es tracta d'una iniciativa de la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez. Per la seua banda, lbáñez ha indicat que l'augment pressupostari es porta a terme per "donar suport al sector de les arts escèniques de la ciutat, molt perjudicat pel tancament de les sales amb motiu de l'Estat d'Alarma". Ibáñez ha destacat que, a més d'incrementar la quantia de les ajudes econòmiques per atenuar els efectes derivats de la crisi sanitària, "hem adaptat les bases reguladores a l'actual situació, incorporant millores i peticions que ens han formulat les associacions professionals".

La convocatòria ha sigut aprovada aquest divendres en la Junta de Govern Local, i posteriorment es publicarà al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i a la seu electrònica de l'Ajuntament de València (www.valencia.es). El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 20 dies naturals a comptar a partir de l'endemà del de la publicació. El procediment de concessió de les subvencions és el de règim de concurrència competitiva, sotmés al sistema de valoració establert en funció d'uns criteris fixats a la convocatòria, i el límit màxim per espai escènic podrà ser de 35.000 euros. Aquesta línia d'ajudes, recuperades a l'inici del present mandat, pretenen donar suport a les sales escèniques privades de la ciutat de València que incloguen en les seues programacions companyies valencianes durant l'exercici 2020 fins al 31 de gener de 2021.

Quant a les millores i modificacions realitzades en les bases, la regidora ha citat com a exemple l'eliminació del límit màxim de localitats, "de manera que en aquesta convocatòria podran accedir totes les sales privades de la ciutat, independentment de les seues dimensions i aforament". Una altra adaptació a conseqüència de la situació de tancament dels espais escènics és que, dins de l'apartat de despeses subvencionables del projecte, es considera com a programació altres activitats no presencials que les sales puguen dur a terme, com ara tallers formatius en línia, exhibicions per streaming i qualsevol altra que implique la participació de públic i siguen desenvolupades per companyies del sector escènic.

Pel que fa a la resta del programa d'ajudes a les arts escèniques promogut per la Regidoria d'Acció Cultural, Ibáñez ha recordat que "les de producció escènica també les hem incrementat —250.000 euros davant dels 180.000 de l'any anterior", i ha avançat que "estem treballant en les convocatòries de les ajudes a festivals i circuits escènics de caràcter privat, les quals seran aprovades prompte, així com a projectes d'especial interés i residències de creació".

Destacats