53 actes d'infracció s'han alçat durant 2020 als propietaris de solars que no els mantenen en condicions

Guardar

ayuntamiento valencia ep
ayuntamiento valencia ep

Durant el passat any 2020, l'Ajuntament ha alçat un total de 53 actes d'infracció als propietaris i propietàries de solars que no hagen atés els requeriments municipals per a mantenir les seues propietats netes i en condicions. En els casos en els quals la propietat dels solars no es fa càrrec del manteniment d'aquests, l'Ajuntament procedeix subsidiàriament a la seua neteja, i passa la factura a la propietat, que està obligada a pagar-la. Però des de 2019, a més, s'imposa una multa per no assumir la seua responsabilitat en el manteniment dels solars.

En 2019, any en què va arrancar aquesta mesura, es van imposar 23 actes d'infracció; i al llarg de 2020 s'ha alçat 53 actes, que es remeten al Servici Municipal de Procediment Sancionador, tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. «Durant 2020 hem més que duplicat les actes d'infracció a propietaris als quals, després d'haver sigut requerits, no han netejat els seus solars i hem hagut de netejar-los de manera subsidiària per part de l'Ajuntament», ha indicat el vicealcalde.

Campillo ha realitzat un balanç de l'activitat de manteniment de solars durant l'any 2020 per part del Servici de Neteja i Gestió de Residus. Al llarg del passat any l'Ajuntament ha treballat en el manteniment d'un total de 1.850 solars de propietat municipal repartits per tota la ciutat de València i els seus pobles. De fet, des de l'any 2015 la superfície de solars municipals del manteniment dels quals s'ha ocupat l'Ajuntament s'ha anat incrementant: des dels 1.774 de 2015 als 1.850 del passat 2020, és a dir, un augment del 4,28%. L'augment en superfície és del 8,52% en el mateix període, en passar d'1.547.413 a 1.679.260 metres quadrats.

ENTRE 3 I 4 NETEGES PER ANY

Segons les dades del Servici Municipal de Neteja i Gestió de Residus, aquests solars de manteniment periòdic suposen aproximadament 1.679.260 m² de superfície, que es netegen una mitjana de tres a quatre vegades a l'any. La superfície estimada sobre la qual s'ha actuat en 2020 arriba als 5.806.135 m².

«I, a més, s'ha instat a centenars de propietaris de solars privats al fet que els mantinguen en condicions adequades, la majoria dels quals, per cert, compleix amb les seues obligacions», ha subratllat Sergi Campillo.

Tots els solars de propietat privada amb expedient obert i els solars que estan dins de la programació de manteniment s'inspeccionen. Quan els inspectors del Servici de Neteja arriben a un solar privat que no està en les condicions adequades, la primera cosa que es fa és instar la propietat que el netege. «Normalment així ho fan, però a vegades, si després de diversos requeriments no compleixen, llavors executem subsidiàriament la neteja del solar i li passem la factura al propietari privat», ha explicat el vicealcalde. «I, de manera paral·lela, s'alça una acta d'infracció per incompliment de l'ordenança quant al manteniment de solars, de manera que a cap persona li isca gratis: a més d'abonar la factura de la neteja, ha de pagar també una multa o infracció per no haver seguit les indicacions del servei municipal», ha subratllat.

«Totes aquestes dades demostren que des de l'Ajuntament de València estem vigilant seriosament la neteja dels solars que tenim a la ciutat i els pobles, i també vigilem que les propietats privades complisquen les seues obligacions», ha conclòs el vicealcalde.

Destacats