43 entitats demanen concentrar-se pel 8M en la Comunitat Valenciana "sense cap informe en contra"

Guardar

008_8M
008_8M

La Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana ha rebut fins al moment la comunicació d'un total de 43 concentracions amb motiu del 8M sense que, de moment, hi haja "cap informe en contra ni per part de Sanitat ni de les prefectures de les policies nacional i locals".

En concret, fins a les 12.45 d'aquest dimarts, les comunicacions ascendeixen a 23 actes a la província de València i 20 en la d'Alacant. No s'ha registrat cap en la demarcació de Castelló.

Sobre aquest tema, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha assenyalat que "hi ha moltes sol·licituds", ja que "el moviment feminista és molt reivindicatiu i així ha de continuar sent". Així mateix, ha detallat que es tracta d'actes i concentracions en diversos punts de la ciutat, on hi haurà aforament limitat i amb format similar al que es va dur a terme el 25N. "Són actes reivindicatius amb molta responsabilitat, com sempre ha actuat el moviment feminista", ha asseverat.

En aquest sentit, ha ressaltat que la Covid "continua manant en les nostres vides" pel que ha considerat "bo que enguany els moviments feministes no hagen entrat en el tema de la manifestació perquè hauria sigut més complicat".

La delegada ha recalcat que al llarg de l'any "sol a la província de València hi ha hagut quasi 900 peticions de concentracions i passen inadvertides perquè no hi ha problemes". "No fem una bola d'una cosa que és natural", ha assenyalat Calero, que ha recordat que si no hi ha informes en contra les concentracions "es desenvoluparan com sempre" i no es prohibeixen perquè són "un dret fonamental".

En jornades com el 8M, Dia Internacional de la Dona, Calero prefereix parlar de commemoracions que de celebracions, perquè "no són dies per a celebrar res, sinó de commemoració de la lluita i el treball de tantes dones que han fet que hui estiguem on estem".

"SITUACIÓ DELICADA PER LA ULTRADRETA"

Ací ha advertit en una situació actual "delicada per la ultradreta que està naixent". Sobre la petició de Vox de declarar el 8M dia de les víctimes del coronavirus, la delegada ha manifestat: "No aconseguiran que el 8M siga una altra cosa que un moviment reivindicatiu en el qual, per desgràcia encara hem de continuar reivindicant els nostres drets humans".

Preguntada per si tem que l'extrema dreta vaig boicotejar alguns dels actes convocats, ha assegurat que espera que "tot transcórrega amb la major normalitat, com sempre han fet els moviments feministes".

EXPOSICIÓ 'EL VOT FEMENÍ EN ESPANYA'

Calero ha fet aquestes declaracions després d'inaugurar l'exposició 'El vot femení a Espanya'. Es tracta d'una mostra documental i fotogràfica que l'Institut de les Dones va restaurar amb motiu del 75 aniversari del vot de les dones a Espanya, aprovat per les Corts Constituents de la Segona República en 1931.

La delegada del Govern ha assenyalat que "amb aquesta mostra, es pretén contribuir a la recuperació d'aquesta fita històrica i rendir un merescut homenatge a totes aquelles lluitadores per la igualtat política de la dona a Espanya, de les quals som grans deutores".

El dret al sufragi, constitueix el fruit d'un llarg període de lluites i reivindicacions de milers de dones, que abasta des de mitjan segle XIX fins ben entrat el XX. L'exposició es compon d'una important col·lecció de fotografies i es configura com un rellevant document teòric-polític, de gran valor per al coneixement d'aquell període històric.

L'exhibició està organitzada en dos blocs temàtics: un centrat en els antecedents sufragistes dins de l'àmbit internacional (els Estats Units i Anglaterra); i un altre, més específic, sobre el sufragi femení a Espanya i les circumstàncies que van envoltar aquest debat, amb especial reconeixement a dones espanyoles destacades com Clara Campoamor.

La selecció romandrà oberta al públic els dies 3, 4, 8, 9 10, 11, 12, 15, 16 i 17 de març de 10.00 a 12.00 hores. Les persones que desitgen visitar-la hauran d'enviar un correu a l'e-mail [email protected] . Per motius sanitaris, les visites es realitzaran en grups de cinc persones i tindran una duració màxima de 15 minuts.

Arxivat a:

Destacats