342 quilos de pólvora es dispararan en la primera Cordà de València

La Cordà tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament de València el pròxim dissabte, 26 de febrer

Guardar

La Cordà de Paterna
La Cordà de Paterna

Una Cordà a la plaça de l'Ajuntament de València donarà el tret d'eixida a les Falles de 2022. Per primera vegada, i gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Paterna, València comptarà amb un esdeveniment pirotècnic d'aquestes característiques que compta amb més de 200 anys d'història. Així, 342 quilos de pólvora es dispararan en la Cordà de València, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 26 de febrer, com a preludi a la Crida.

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, s'han mostrat agraïts i orgullosos d'"aquesta aliança de foc entre ciutats que ens permetrà portar la Cordà de Paterna a València i omplir la capital del Túria de 'Foc, Foc i Foc'

D'aquesta manera, un total de 60 tiradors i tiradores de Paterna, acreditats amb el Curs de Consumidor Reconegut com a Expert, seran les persones encarregades d'oferir un autèntic espectacle de pólvora que arrancarà a les 21.30 hores. A més, aniran acompanyades d'altres deu persones més que vetlaran per la seguretat de l'espectacle i s'endinsaran en l'estructura metàl·lica de la plaça de l'Ajuntament des de la qual dispararan centenars de coets repartits en 35 calaixos.

No obstant això, la Cordà no serà l'únic espectacle de pólvora que albergarà la ciutat de València. I és que a partir d'aquest moment, les Falles de 2022 arrancaran la seua programació amb mascletaes nocturnes en diferents barris de la ciutat; la celebració d'actes tan tradicionals com l'Alba, amb espectacle pirotècnic a la plaça de l'Ajuntament o els castells de focs artificials a l'Albereda.

Arxivat a: