166 sol·licituds de llicències urbanístiques s'han rebut des de l'aprovació del PEP de Ciutat Vella

Guardar

La vicealcaldessa de València Sandra Gómez
La vicealcaldessa de València Sandra Gómez

Des de l'aprovació del Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella, ara fa dos anys, la Regidoria d'Urbanisme ha rebut 166 sol·licituds de llicències urbanístiques, 574 declaracions responsables d'obra i vora 300 comunicacions ambientals. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, considera que, "gràcies a l'aprovació del PEP de Ciutat Vella hem aconseguit moure i desenvolupar tots els espais buits, abandonats i degradats del districte".

La vicealcaldessa creu que "podem fer una valoració molt positiva, ja que ha ajudat a reactivar els barris de Ciutat Vella, a poder complir amb l'objectiu principal, que era garantir i protegir el caràcter residencial dels barris". Per a la regidora, "hem desembussat unitats d'execució que portaven dècades condemnant el districte a tindre grans solars, oblidats, degradats i emmurallats i tots eixos solars seran substituïts per vivendes, és a dir, per famílies que recuperaran i protegiran el caràcter residencial dels barris".

Sandra Gómez ha destacat també que "s'estan desenvolupant importants obres de reurbanització i de recuperació de l'espai públic que protegeixen i posen en valor el nostre patrimoni històric com la plaça del Mercat, Bruges, Reina i Ajuntament i que, en definitiva, la dada objectiva que demostra que el PEP de Ciutat Vella funciona i fa avançar els nostres barris són totes les sol·licituds d'obra i comunicacions responsables presentades des de la seua aprovació, que han reactivat l'obra i el desenvolupament de vivendes dins del districte".

Balanç del Pla Especial de Protecció

El PEP de Ciutat Vella va entrar en vigor el 18 de març de 2020. De les 7 unitats d'execució previstes, 4 ja estan en marxa. Al carrer de la Corretgeria, al barri de la Seu, ja està aprovada la reparcel·lació per a la construcció de noves vivendes, que completaran les que ja construeix l'empresa pública municipal AUMSA en el mateix carrer.

També s'ha admés a tràmit i s'ha tret a informació pública la proposta del pla d'actuació al voltant del carrer d'en Gordo, al barri de la Xerea, que permetrà acabar amb un solar de 3.000 metres quadrats amb la construcció de 76 noves vivendes, la reurbanització de carrers i la creació d'una xicoteta plaça.

La Regidoria espera que s'aprove en breu l'actuació en el solar existent al barri del Carme, entre els carrers de Na Jordana i el carrer de Salvador Giner, que es completarà amb la recuperació de les naus industrials que ocupen aquest entorn i la millora de la façana del barri que recau al jardí del Túria.

També es troba pendent de concessió la llicència per a la rehabilitació del Palau dels Eixarchs, al barri del Mercat, que permetrà posar en valor aquest conjunt i dignificar un entorn de gran valor patrimonial situat al voltant de Sant Joan, la Llotja i el Mercat Central.

Per últim, s'ha admés a tràmit l'actuació per a la recuperació del solar existent al carrer de la Beata, al barri del Pilar.

La vicealcaldessa ha destacat també la recuperació urbana de la plaça del Mercat, Bruges, Reina i Ajuntament així com la rehabilitació de patrimoni i d'equipaments públics municipals, entre els quals la Casa del Rellotger, l'equipament sociocultural de la plaça del Pilar, l'espai Dones i Igualtat del carrer de Sant Miquel i la recuperació de la muralla islàmica, a la plaça de l'Àngel.

Destacats